REGMAR

Avtal tecknat med ledande Vantastec-koncernen för serieleveranser till lätta kommersiella fordon

PowerCell har tecknat ett femårigt ramavtal för serieleveranser av bränslecellssystem med det brittiska företaget ColGar Energy, ett dotterbolag inom den ledande Vantastec-koncernen. Ordervärdet kan potentiellt uppgå till totalt cirka 200 MSEK. Avtalet innebär att PowerCell går in på ett nytt, betydande marknadssegment.

"Det här är ett nytt, spännande marknadssegment för oss", säger Richard Berkling, VD för PowerCell. "Våra vätgaselektriska lösningar passar perfekt för fordon som behöver hjälpkraft för att driva till exempel kyl- eller värmesystem."

ColGar Energy, som är en del av Vantastec-koncernen, är den ledande aktören i Storbritannien och bygger om lätta kommersiella fordon för att exempelvis kunna transportera varm eller kall mat. De gör också bilar där mat och dryck värms i fordonen. Fordonen säljs under varumärket Vantastec.

"Med PowerCells lösning kan vi erbjuda våra kunder helt utsläppsfria fordon", säger Gareth Edwards, ColGar Energy's grundare och försäljningschef. "Vi är mycket glada över det här samarbetet som kommer att stärka vår ställning som en ledande leverantör av framtidssäkra kyl- och värmebilar."

Avtalet omfattar PowerCells VS5 bränslecellssystem som kundanpassats till mobilitet och varje system kommer att ha kapacitet på 5 kW. De första leveranserna sker i tredje kvartalet 2024. Avtalet är villkorat av att kunden godkänner produktdesignen.

För mer information kontakta gärna:

Richard Berkling
VD
Tel: +46 31 720 36 20
E-post: [email protected]

Om PowerCell

PowerCell är en världsledare inom vätgaselektriska lösningar. Med årtionden av erfarenhet använder vi vårt kunnande för att accelerera övergången till en utsläppsfri, mer hållbar värld. Vi riktar oss till branscher som flyg, marin, off-road, on-road och stationär kraftproduktion. Med våra banbrytande produkter hjälper vi våra kunder att nå netto noll utsläpp redan idag.

Vi har huvudkontor i Göteborg och försäljning globalt. PowerCell är noterat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm.

Läs mer om våra produkter och tjänster på www.powercellgroup.com.

G&W Fondkommission är vår Certified Adviser på Nasdaq First North Growth Market, e-post: [email protected], telefon: 08 503 000 50.

Om ColGar Energy

Det senaste tillskottet i Vantastec-koncernen, specialiserat på utveckling och leverans av vätgasbaserade kraftlösningar till flera marknader och segment. Med erfarenheter från Vantastec-koncernen är ColGar Energy väl positionerat i sitt uppdrag att göra den globala flottan av lätta kommersiella fordon helt utsläppsfri. Läs mer på www.vantastec.co.uk

Denna information är sådan information som PowerCell Sweden AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2023-06-27 14:50 CEST.


Om PowerCell

PowerCell Sweden AB (publ) är Nordens ledande bränslecellsbolag, som utvecklar och producerar miljövänliga elkraftsystem för stationära och mobila kundapplikationer. 

Webbplats
www.powercell.se
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn PCELL ISIN-kod SE0006425815 G&W Fondkommission