REGMAR

Online Brands tecknar avsiktsförklaring om förvärv med E-Handelsbolaget Kitchenlab med en förväntad omsättning om cirka 53 MSEK under 2021

Online Brands Nordic AB (publ) ("Online Brands") har ingått avsiktsförklaring om förvärv av samtliga aktier i Kitchenlab AB ("KitchenLab"). Enligt den avsiktsförklaring som ingåtts ska köpeskillingen för aktierna i KitchenLab erläggas genom en kontant köpeskilling om 25 MSEK, emission av 43 103 449 aktier (före sammanläggningen av aktierna som beslutades av den extra bolagsstämman den 16 november verkställs) i Online Brands innebärande en utspädning om cirka 2 % samt en möjlig tilläggsköpeskilling som är kopplad till KitchenLabs utveckling under åren 2022-2024.

Om Kitchenlab AB
KitchenLab är ett snabbväxande omnichannel-företag som säljer köksredskap främst via E-handel men även via de befintliga butikerna i Stockholm och Malmö. KitchenLab nådde 2020 drygt 45 MSEK i omsättning (+52,5 % jämfört med 2019) med ett EBITDA-resultat om cirka 1,7 mkr.

"KitchenLab har de senaste åren tagit en stark position i Sverige på marknaden för exklusiv köksutrustning och tillbehör. Kundkretsen är stor, hängiven och består av både proffs och matlagningsintresserade privatpersoner. Vi ser fram emot att tillsammans med grundarna och ledningen i KitchenLab utveckla bolaget de kommande åren, avseende bruttomarginaler, lönsamhet, marknadspenetration och europeisk expansion. Vi är övertygade om att vår gedigna erfarenhet av lönsam pan-europeisk e-handel, tillsammans med KitchenLabs expertis inom exklusiv köksutrustning, kommer utgöra en vinnande kombination framåt" säger Magnus Skoglund, VD för Online Brands.

"Vi är väldigt glada över att tillsammans med Online Brands kunna fortsätta vår framgångsresa med KitchenLab, och utveckla bolaget till en ledande europeisk e-handelsaktör inom vårt segment. Den samlade erfarenheten av entreprenörskap och internationell e-handel som finns inom Online Brands blir ett fantastiskt tillskott till vårt bolag" säger Simone Scalenghe, VD på KitchenLab.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
David Rönnberg, styrelseordförande i Online Brands Nordic AB
+46 (0)708 96 65 52
Denna information är sådan information som Online Brands Nordic är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2021-11-23 08:00 CET.

Om Online Brands Nordic AB
Online Brands driver online-butiken Trendcarpet som är en av Europas ledande återförsäljare av mattor. Bolaget är verksamt i 15 olika länder och riktar sig främst till privatmarknaden. Basen för verksamheten är i Göteborg. Inom koncernen ryms även en internationell e-handel för hattar under varumärket Hatshop samt juvelerarbutiken John Victorin i Varberg AB. Online Brands aktie handlas på Nasdaq First North Growth Market under tickerkoden OBAB. Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB, tel 08-503 01 550, e-post: [email protected]


Om Online Brands

Online Brands-koncernen driver, utvecklar och förvärvar e-handelsverksamheter primärt med inriktning mot konsument och via externa återförsäljare inom nuvarande och närliggande segment. Koncernen består idag av moderbolaget Online Brands Nordic samt diverse dotterbolag som exempelvis CaMa Gruppen, Kitchenlab, Bread & Boxers och Nordic Kidswear.

Webbplats
www.onlinebrands.se
Bransch
Detaljhandel

Prenumerera

Få löpande information från Online Brands via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn OBAB ISIN-kod SE0017133838 Certified Adviser Mangold Fondkommission AB