North Chemicals VD lämnar VD-posten

North Chemicals VD Stig Norberg lämnar sin tjänst på egen begäran. Sophie Persson, ordförande i North Chemicals styrelse, tar från och med idag över som tillförordnad VD.

Stig Norberg har varit med om att utveckla North Chemical och är idag bolagets störste ägare med 43,4 procent av aktierna via bolag.

- Jag är stolt över de fem år som jag har lett bolaget. Under den tiden har North Chemical utvecklats från ett fåmansföretag till ett börsbolag. Nu går bolaget in i en ny tillväxtfas och då tycker jag att tiden är mogen för en annan typ av VD-profil, säger Stig Norberg.

- Stig har gjort ett mycket förtjänstfullt jobb som VD och styrelsen vill tacka honom för det sätt han har utvecklat North Chemical till de starka marknadspositioner som bolaget har idag, säger Sophie Persson.

Stig Norberg kvarstår som ledamot i styrelsen och kommer även att bistå styrelsen med råd i till exempel strategiska förvärvsfrågor.

Styrelsen inleder omedelbart processen att söka en ny VD.

Rörvik 15 juni 2015

För ytterligare information kontakta:
Sophie Persson, ordförande och tf VD för North Chemical, Mobil: +46 733 86 56 60

Om North Chemical
North Chemical är en nordiskt verksam kemteknisk koncern med egen produktion i Rörvik. North Chemicals affärsområde Fordon & Industri utvecklar, producerar och marknadsför rengörings- och underhållsprodukter för bl.a. industri, fordonstvätt, klotter, livsmedel, hygien etc. under egna varumärken som Snowclean och Strovels. Affärsområdet Private Label tillverkar tvätt- och rengöringsprodukter i både flytande-, pulver- och tablettform för fordon, industri och hem. Affärsområdets produkter och produktserier marknadsförs under kundernas egna varumärken. Affärsområdet Marine & Export producerar och marknadsför rengörings- och underhållsprodukter till den marina fartygsmarknaden i världen under varumärket Marisol. North Chemical har 58 anställda och bolagets produkter säljs på cirka 15 marknader. Huvudkontoret ligger i Rörvik och ytterligare kontor finns i Alingsås, Kristianstad och Polen. North Chemical-aktien är noterad på NASDAQ OMX Stockholm, First North, och handlas under kortnamnet NOCH. Bolagets certified adviser är Redeye AB. För ytterligare info se www.northchemical.se


Om Clemondo

Clemondo erbjuder hållbara och effektiva helhetslösningar för rengöring och hygien, med produkter som alltid behövs oavsett konjunktur. Under tre varumärken utvecklar, tillverkar och marknadsför Clemondo egna rengöringsprodukter vid bolagets anläggning i Helsingborg.

Webbplats
www.clemendo.se
Bransch
Kemikalier

Prenumerera

Få löpande information från Clemondo via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn CLEM ISIN-kod SE0005504669 Certified Adviser Carnegie Investment Bank

IR-Kontakt

Jesper Svensson IR-kontakt [email protected] +46 70 529 17 22