North Chemical tecknar första distributörsavtalet kring produkten Air1 - AdBlue med grossistföretaget Hall Miba

Hall Miba AB har beslutat sig för att ta in produkten Air1 - AdBlue i sitt sortiment. Avtalet med Hall Miba är mycket viktigt då det är första steget till att ett flertal distributionskanaler för produkten öppnas inom fordonsmarknaden och olika butiks- & kedjeorganisationer.

Den totala marknaden för North Chemicals nya produkt väntas växa från noll idag till över 400 miljoner kronor/år inom 5- 7 år, baserat på att antalet registrerade dieselbilar uppgår till 170 000 st. per år. Åtgången för varje personbil med SCR-teknik uppskattas till omkring 20 liter AdBlue per år/bil. Om 5 - 7 år kommer således den totala årliga förbrukningen uppgå till cirka 20 miljoner liter/år. Priset per liter på privatmarknaden i andra länder ligger på drygt 20 kronor per liter.

Den nya produkten heter Air1 - AdBlue. Nu kan du köpa fordon med SCR-system som använder AdBlue från tillverkare som Volkswagen, Audi, BMW, Mercedes Benz, Renault, Peugeot, Citroën, , GM/Opel, Ford, Toyota m.fl. Allt fler tillverkare kommer att introducera bilar med SCR-system enligt standarden Euro 6, som begränsar utsläppen av kväveoxider för bilar och skåpbilar och som införs inom EU 2014.

Som ett led i vidareutvecklingen av distributörsnätet för produkten Air1-AdBlue är det nu glädjande att North Chemical nu kan presentera bolagets första distributörssavtal med framgångsrika bilhandels- grossistföretaget Hall Miba AB. North Chemical har stora förväntningar om att antalet nya distributörs- kanaler, med ledande företag i fordonsbranschen för produkten Air 1- AdBlue, utökas redan under 2014.

Hall Miba är en oberoende grossist inom fordonstillbehör. Företaget levererar bilvårdsartiklar, biltillbehör och säsongsvaror till bensinstationer, dagligvaru- och fackhandlare runt om i Skandinavien. I sortimentet finns alla marknadens ledande varumärken. Hall Mibas årsomsättning uppgår till 250 miljoner kronor.

RÖRVIK 2014-09-25

För ytterligare information kontakta:
Stig Norberg, VD North Chemical,
Mobil: +46 708 25 14 00
Email: [email protected]
eller
Thomas Skullman, affärsområdeschef Fordon & Industri,
Mobil: + 46 709 65 65 22
Email: [email protected]

Om North Chemical
North Chemical AB (publ) grundades i oktober 2009 med ambitionen att bli en marknadsledande leverantör till primärt Nordens största återförsäljare av svensktillverkade och miljöcertifierade rengörings- och underhållsprodukter till både privata som professionella användare. Koncernen har snabbt etablerat sig som en framstående leverantör av rengörings- och underhållsprodukter. Bolagets Certified Adviser är Avanza Bank. För mer information www.northchemical.se.


Om Clemondo

Clemondo erbjuder hållbara och effektiva helhetslösningar för rengöring och hygien, med produkter som alltid behövs oavsett konjunktur. Under tre varumärken utvecklar, tillverkar och marknadsför Clemondo egna rengöringsprodukter vid bolagets anläggning i Helsingborg.

Webbplats
www.clemendo.se
Bransch
Kemikalier

Prenumerera

Få löpande information från Clemondo via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn CLEM ISIN-kod SE0005504669 Certified Adviser Carnegie Investment Bank

IR-Kontakt

Jesper Svensson IR-kontakt [email protected] +46 70 529 17 22