REGMAR

CLEMONDO LANSERAR GREENIUM HOS TVÄTTA

Clemondo Group AB (publ) har tecknat avtal med Tanka i Sverige AB om att lansera Clemondos hållbara vegetabiliska fordonsrengöringsmedel Greenium i biltvättkedjan TVÄTTA . Avtalet träder i kraft den 1 januari 2021 och innebär i första fasen att Greenium testas på en handfull referensanläggningar, därefter tas beslut om introduktion i övriga TVÄTTA-kedjan. Vid en utrullning i hela TVÄTTA-kedjan så bedöms den totala affärsvolymen uppgå till runt 13 MSEK per år.

- Vi ser fram emot att få lansera Greenium tillsammans med Tvätta. Om testerna faller väl ut kommer Tvätta att bli Sveriges första tvättkedja med helt vegetabiliska rengöringsprodukter. Det är en fantastisk referenskund för oss och samtidigt ett fantastiskt sätt att få bidra till miljövänligare fordonsvård i Sverige, säger Jesper Svensson, VD för Clemondo Group.

Varumärket Tvätta ägs av Tanka i Sverige AB som är ett helägt dotterbolag till Volvohandlarföreningen och biltvättarna är knutna till bilanläggningarna. För Clemondo innebär det en närmare relation till Volvohandlarna och goda möjligheter att även få leverera nya tvättanläggningar, gör-det-självutrustning och service med stöd av Tammermatics nytecknade ramavtal med kedjan som meddelas i separat pressmeddelande.

- Hållbarhet är viktigt både för oss och för våra kunder, därför var det självklart att välja Clemondo. Tillsammans bidrar vi till att Tvätta ska bli Sveriges mest miljövänliga fordonstvättkedja, säger Lars Blomgren, VD på Tanka i Sverige AB.

Helsingborg, 22 december 2020

För ytterligare information:

Jesper Svensson, VD
Telefon: 070-529 17 22
E-post: [email protected]

Jesper Friis-Jespersen, CFO
Telefon: 076-611 75 41
E-post: [email protected]

Denna information är sådan information som Clemondo Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom Jesper Svenssons försorg, för offentliggörande den 22 december kl. 15.15 CET.

Clemondo Group AB är en nordiskt verksam kemteknisk koncern med säte i Helsingborg. Koncernen utvecklar, producerar och marknadsför rengörings- och underhållsprodukter för proffs under egna varumärken och under kundernas private labels. Aktien är noterad på NASDAQ First North Growth Market och handlas under kortnamnet CLEM. Västra Hamnen Corporate Finance är Clemondos certified adviser, kontakt [email protected], +46 40-200 250. Clemondo Group AB (publ), 556792-0193. För ytterligare information se www.clemondo.se


Om Clemondo

Clemondo erbjuder hållbara och effektiva helhetslösningar för rengöring och hygien, med produkter som alltid behövs oavsett konjunktur. Under tre varumärken utvecklar, tillverkar och marknadsför Clemondo egna rengöringsprodukter vid bolagets anläggning i Helsingborg.

Webbplats
www.clemendo.se
Bransch
Kemikalier

Prenumerera

Få löpande information från Clemondo via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn CLEM ISIN-kod SE0005504669 Certified Adviser Carnegie Investment Bank

IR-Kontakt

Jesper Svensson IR-kontakt [email protected] +46 70 529 17 22