AB DFS tar Greenium ut på de stora haven.

Genom DFS kommer nu även sjöfarten att få ta del av växtbaserade produkter från Clemondos varumärke Greenium. DFS som är en befintlig kund hos Clemondo har själva använt Greenium och här såg man fördelarna med produkterna och bestämde sig därför att erbjuda Greenium även till fartygen.

DFS är Sveriges ledande skeppshandlare som tillhandahåller global leverans, logistik och speditionstjänster till den kommersiella sjöfarten. De är länken mellan land och hav och förser fartyg med allt de behöver. Företaget startades 1950 på den lilla ön Donsö, utanför Göteborg där fiske var ett sätt att leva. Företaget har sedan dess, via sitt huvudkontor i Göteborg utvecklats till ett internationellt företag med ett brett utbud av både produkter och tjänster. På senare år har DFS dessutom skapat GREEN LINK, ett miljöalternativ som avser att skapa de bästa förutsättningarna för deras kunder att göra mer miljömedvetna val.

"Vi är stolta över att vara Sveriges största skeppshandlare. Vår erfarenhet och expertis inom sjöfarten hjälper oss att leverera hållbara lösningar över hela världen. Att vi nu kan erbjuda Greenium till våra kunder känns fantastiskt spännande då dessa produkter är helt unika och ett perfekt komplement till vårt miljöinitiativ," säger Petra Hansson, VD på DFS.

"Vi känner oss trygga med att DFS nu väljer att ta in Greenium i sitt sortiment. Det betyder att vi även kan förse den marina sidan med våra växtbaserade produkter och får äran att vara med och göra skillnad även på fartygssidan," säger Jesper Svensson, VD på Clemondo.

Helsingborg, 18 oktober 2021

Jesper Svensson, VD
Telefon: 070-529 17 22
E-post: [email protected]

Veronica Florén, Key Account Manager
Telefon: 072-983 68 98
Epost: [email protected]

Clemondo Group AB är en nordisk kemteknisk koncern med säte i Helsingborg. Koncernen utvecklar, producerar och marknadsför rengörings och underhållsprodukter för proffs under egna varumärken och under kundernas private labels. Aktien är noterad på NASDAQ First North Growth Market och handlas under kortnamnet CLEM. Västra Hamnens Corprate Finance är Clemondos certified adviser, kontakt [email protected], +46 40-200 250. Clemondo Group AB (publ), 556792-0193.

För ytterligare information se www.clemondo.se


Om Clemondo

Clemondo erbjuder hållbara och effektiva helhetslösningar för rengöring och hygien, med produkter som alltid behövs oavsett konjunktur. Under tre varumärken utvecklar, tillverkar och marknadsför Clemondo egna rengöringsprodukter vid bolagets anläggning i Helsingborg.

Webbplats
www.clemendo.se
Bransch
Kemikalier

Prenumerera

Få löpande information från Clemondo via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn CLEM ISIN-kod SE0005504669 Certified Adviser Erik Penser Bank AB

IR-Kontakt

Jesper Svensson IR-kontakt [email protected] +46 70 529 17 22