Mavshacks livestreaming 80% mer live

Mavshack lanserade liveshopping för cirka 18 månader sedan och har sedan dess kontinuerligt utvecklat livestreamingtjänsten. I dagarna har en större uppdatering genomförts vilken gör att fördröjningen från avsändaren till mottagaren, den så kallade latensen, sänkts med över 80 % från 30-45 sekunder till 6-10 sekunder. Den nya uppdateringen gäller för samtliga av Mavshacks livestreamingtjänster, liveshopping från studion eller via app.

Latens inom olika distributionssätt är något som alltid påverkar livesända event. Livesportarrangemang som distribueras via både satellit och streaming, kommer oftast att ha en lägre fördröjning via satellit än streaming. Det innebär att de som tittar på live-sport via satellit nästan alltid ligger före i sändningen vilket kan orsaka en mindre bra live-upplevelse för kunder som använder sig av streamingtjänster.

Stockholm den 1 juni 2022
Mavshack AB (publ)

För mer information vänligen kontakta:
VD Tommy Carlstedt
Telefon 08 12451790

______________________________________________________________

Mavshack är ett globalt mjukvaruföretag som sedan 2007 är specialiserat på streaming. Företagets primära produkt är en egenutvecklad och molnbaserad plattform för liveshopping med vilken varumärken kan producera direktsänt och interaktivt videoinnehåll i marknadsföringssyfte. Plattformen gör det möjligt för företag att erbjuda digitala shoppingupplevelser som kan distribueras via webbplatser, sociala medier och andra digitala kanaler. Mavshacks liveshoppingsatsning startades under 2020 och har sitt huvudkontor i Stockholm. Mavshack AB (publ) är listat på Nasdaq First North Growth Market under kortnamnet MAV. Certified Adviser är Erik Penser Bank, telefon: 08 463 83 00, Email: [email protected]. Mer information finns på www.mavshack.se 


Om Mavshack

Mavshacks är en streaming SVOD-tjänst (Streaming Video on Demand) som erbjuder asiatisk underhållning till människor runt om i världen.

Webbplats
www.mavshack.se
Bransch
Detaljhandel

Prenumerera

Få löpande information från Mavshack via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn MAV ISIN-kod SE0020998854 Certified Adviser Carnegie Investment Bank