Mavshack renodlar verksamheten och fokuserar på sin produktportfölj

Mavshack har sedan 2006 sitt DNA inom streaming av rörligt innehåll i alla dess former under flera egna varumärken och produkter. Under 2019 identifierades en möjlighet att investera och utveckla IT-hårdvaru- och tjänstebolag i Varberg och Karlstad. Detta dels för att tillgodose koncernen med hårdvara, molnlagring och även intäkter från befintliga kunder. Mavshack samlade dessa kontor under ett nytt varumärke i form av Itevo.

I samband med förvärvet av Å-Data Infosystem i Västerås under fjärde kvartalet tappade Itevo i Varberg merparten av sina IT-konsulter och som en konsekvens av det har ledningen för Mavshack beslutat att koncentrera bolagets IT-relaterade resurser i Itevo till Karlstad och Västerås. Beslutet sker även i ljuset av en stor komponentbrist på marknaden och Itevo har haft svårt att få ut hårdvara till kunder vilket påverkat intäkterna.

En direkt konsekvens av beslutet är att Mavshacks omsättning direkt relaterad till Itevo kommer att minska under kommande år men Itevo-delen av verksamheten kommer samtidigt att stärka sin lönsamhet, då IT-konsultaffären dragits med höga kostnader.

Mavshack har även fattat beslut om att fortsätta satsa på de egenutvecklade mjukvarubaserade produkterna inom gruppen vilka är Shapp, Mavshack Live, mavshacklive.in, mavshack.com, mavzero.com samt  Å-datas affärssystem.

Omställningen har skett successivt under året och fortsätter in i 2023.  En av de större åtgärderna har varit reduktion av personal inom nämnda områden. Bolaget har även passat på att reducera personalstyrkan för andra delar av verksamheten för att på så sätt ha en mer komfortabel kostnadsmassa med sig in i 2023. Att Mavshack väljer att satsa på de egenutvecklade produkterna baseras på att produkterna bedöms ha större möjligheter att skalas upp för global expansion och samtidigt gå tillbaka till bolagets ursprung med fokus på streaming.

Stockholm 20 december

För mer information om Mavshack, besök mavshack.se, mavshack.live eller kontakta:

Tommy Carlstedt, VD Mavshack AB, Telefon 08 - 124 51 790

Mavshack är ett globalt mjukvaruföretag som sedan 2007 är specialiserat på streaming. Företagets primära produkt är en egenutvecklad och molnbaserad plattform för liveshopping med vilken varumärken kan producera direktsänt och interaktivt videoinnehåll i marknadsföringssyfte. Plattformen gör det möjligt för företag att erbjuda digitala shoppingupplevelser som kan distribueras via webbplatser, sociala medier och andra digitala kanaler. Mavshacks liveshoppingsatsning startades under 2020 och har sitt huvudkontor i Stockholm. Mavshack AB (publ) är listat på Nasdaq First North Growth Market under kortnamnet MAV. Certified Adviser är Erik Penser Bank, telefon: 08 463 83 00, Email: [email protected]. Mer information finns på www.mavshack.se


Om Mavshack

Mavshacks är en streaming SVOD-tjänst (Streaming Video on Demand) som erbjuder asiatisk underhållning till människor runt om i världen.

Webbplats
www.mavshack.se
Bransch
Detaljhandel

Prenumerera

Få löpande information från Mavshack via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn MAV ISIN-kod SE0020998854 Certified Adviser Carnegie Investment Bank