Ramavtal med Geosyntec om konsultstöd

Mahvie Minerals AB (publ) ("Mahvie Minerals" eller "Bolaget") och Geosyntec Consultants ("Geosyntec") har tecknat ett ramavtal om konsultstöd vid utveckling av Bolagets projekt i Mo i Rana i Norge ("Mo i Ranaprojektet"). Geosyntec kommer inledningsvis att stötta vid den planerade preliminära ekonomiska bedömningen av Mo i Ranaprojektet Bolaget avser att genomföra under året.

Mahvie Minerals avser att under innevarande år presentera en prelimnär ekonomisk bedöming (preliminary economic assessment, PEA) om Mo i Ranaprojektet. Bedömningen kommer att bygga på den modellering som Bolaget har genomfört av förekomsten i Mofjell, de borrningar Bolaget kommer att inleda inom kort samt ytterligare studier som Bolaget och Geosyntec gemensamt kommer att definiera under de kommande månaderna.

"Vi är mycket glada att teckna ett ramaval med Geosyntec. Jag har tidigare mycket goda erfarenheter av Geosyntecs konsulter och är övertygad om att detta är en relation som kommer att gynna båda bolagen både på kort och lång sikt" säger Mahvie Minerals VD Per Storm i en kommentar.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Per Storm, VD

Mail: [email protected]

Tel: +46 70-594 90 24

Om Mahvie Minerals AB (publ):

Mahvie Minerals är ett nordiskt prospekterings- och gruvutvecklingsbolag med fokus på basmetaller, ädelmetaller och specialmetaller. Bolagets huvudsakliga tillgångar finns i norska Mo i Rana, ett välkänt industri- och gruvområde omfattande såväl smältverk som brytning av järnmalm samt det finska guldprojektet Haveri, beläget i Tammerfors guldbälte. Mahvie Minerals planerar att via prospektering utöka potential och mineraltillgångar samt påbörja utveckling av gruvverksamhet.

För mer information, se Mahvie Minerals hemsida: www.mahvieminerals.se.

Augment Partners AB, tel. +46 8-604 22 55, e-post: [email protected], är Bolagets Mentor.


Om Mahvie Minerals

Mahvie Minerals är ett nordiskt prospekterings- och gruvutvecklingsbolag med fokus på basmetaller, ädelmetaller och specialmetaller.

Webbplats
www.mahvieminerals.com
Bransch
Basresurser

Prenumerera

Få löpande information från Mahvie Minerals via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn MAHVIE ISIN-kod SE0018768210