KlaraBo och SBB bildar joint venture som förvärvar 1 600 lägenheter av SBB

Bostadsföretaget KlaraBo och Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) bildar ett JV som förvärvar fastigheter med totalt 1 600 lägenheter på sex orter i Sverige. 

Fastigheterna omfattar en total yta om 123 000 kvm och säljs till ett överenskommet fastighetsvärde om 1 375 MSEK. Lägenheterna finns på sex orter i Sverige: Bollnäs, Borlänge, Ludvika, Malmö, Smedjebacken och Sundsvall. JV-bolaget kommer också att arbeta aktivt för att växa genom både förvärv och nyproduktion. Affären innebär att KlaraBo och SBB utökar sitt samarbete utöver den byggrättsutveckling som redan görs i JV-form.

- Detta är en intressant affär ur flera synvinklar, framför allt utifrån KlaraBos nyligen breddade affär, säger Andreas Morfiadakis, VD för KlaraBo. Vi tar över ett större bestånd med övervägande låga hyror och med en större ROT-potential. Vi kan här applicera vår strategi kring förädling tack vare upprustning och renoveringar.

Rådgivare i affären har varit JLL och Lindahls.

För mer information kontakta gärna Andreas Morfiadakis, VD för KlaraBo, 0761-33 16 61.


Om KlaraBo

KlaraBo är ett fastighetsbolag som förvärvar, uppför, äger och förvaltar attraktiva bostäder. Företaget grundades 2017 och agerar över hela landet.

Webbplats
klarabo.se

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn KLARA B ISIN-kod SE0010832287

IR-Kontakt

Andreas Morfiadakis IR-kontakt & VD [email protected] +46 76 133 16 61