KlaraBo förvärvar hyresfastigheter med totalt 96 lägenheter av TrelleborgsHem

Bostadsföretaget KlaraBo har förvärvat hyresfastigheter av TrelleborgsHem, Trelleborgs kommunala bostadsbolag. Totalt handlar det om 96 lägenheter i välskötta fastigheter byggda i slutet av 1960-talet.

- Detta är ett intressant förvärv, och den första transaktionen efter att vi breddat vår affärsverksamhet och genomfört nyemission. Jag tycker också att det är extra glädjande att det är en affär med fastigheter från allmännyttan, säger KlaraBos VD Andreas Morfiadakis.

Fastigheterna i Trelleborg är en renodlad bostadsportfölj som ligger cirka två kilometer från Trelleborgs centrum. De 96 lägenheterna har en total BOA om cirka 6 600 kvm och snitthyran är 990 kronor/kvm. Fastigheterna ägs av Trelleborgs kommunala bostadsbolag, TrelleborgsHem.

- Vi är glada att få sälja till en aktör som har en tydlig vilja att satsa i Trelleborg, säger Pia Jönsson VD på TrelleborgsHem.

Fastighetsbolaget KlaraBo tog nyligen in 287 miljoner kronor i en nyemission för att bredda verksamheten som nu vilar på två ben: nyproduktion och förvärv av hyresrätter. Det skapar en plattform för snabbare tillväxt samt bättre möjligheter till fördelaktig finansiering och förvaltning i egen regi.

Advokatfirman Lindahl har agerat rådgivare i transaktionen.

För mer information kontakta gärna Andreas Morfiadakis, VD för KlaraBo, 0761-33 16 61.

Om KlaraBo 

KlaraBo förvärvar, förädlar, uppför och förvaltar attraktiva bostäder med rimliga hyror. Det gör vi genom att förvärva eller uppföra bostadsfastigheter på tillväxtorter i Sverige.  Vid nyproduktion uppför vi snabbt och enkelt bygga kostnadseffektiva och ytsmarta egenutvecklade KlaraBo-hus.

Vi kan effektivt kombinera antalet lägenheter och lägenhetsstorlekar efter kommunens behov. Med vårt flexibla byggsätt kan vi också enkelt anpassa oss till tomternas storlek och utformning. KlaraBo startade sin verksamhet 2016, har huvudkontor i Malmö och agerar över hela landet. Vårt mål är att uppföra 3 000 - 5 000 lägenheter inom fem till sju år.


Om KlaraBo

KlaraBo är ett fastighetsbolag som förvärvar, uppför, äger och förvaltar attraktiva bostäder. Företaget grundades 2017 och agerar över hela landet.

Webbplats
klarabo.se

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn KLARA B ISIN-kod SE0010832287

IR-Kontakt

Andreas Morfiadakis IR-kontakt & VD [email protected] +46 76 133 16 61