REG

JonDeTech stärker produktportföljen och utökar patentskyddet

JonDeTech Sensors AB (publ) ("JonDeTech" eller "Bolaget") meddelar idag en uppdatering avseende produktutveckling med JonDeTechs sensorer och Bolagets arbete med att stärka Bolagets kommersiella ställning genom patent. Bolaget har under 2024 gjort flera framsteg, däribland utvecklingen av kroppstemperaturmätning i trådlösa hörlurar och närvarodetektion i digitala dörrlås och andra batteridrivna system.

Integrering av JIRS30 i earbuds
Under 2024 har JonDeTech fortsatt utvecklingen av JIRS30 för att möjliggöra mätning av kroppstemperatur samt närvarodetektion i trådlösa hörlurar, så kallade earbuds. Lösningen omfattar både hårdvaran och algoritmen som krävs för att säkerställa en stabil och pålitlig kroppstemperaturmätning.

JIRS40
Bolaget har under 2024 vidareutvecklat den analoga sensorprodukten JIRS40. Mjukvaran och de patenterade algoritmerna för närvarodetektion har optimerats för användning i digitala dörrlås och andra system som kräver närvarodetektion på avstånd upp till två meter. JonDeTech ser ett ökat intresse från potentiella kunder genom det nya distributörsnätverket som etablerats under 2024. JonDeTech ser ett särskilt intresserade av strömsnåla sensorer som kan aktivera batteridrivna system, såsom fingeravtrycksläsare eller ansiktsigenkänning, när en person befinner sig inom sensorns räckvidd.

JPS20
JonDeTech har även lanserat närvarodetekteringssensorn JPS20, som är optimerad för korta avstånd upp till 20 cm. Denna produkt är utvecklad som ett svar på kunders och distributörers efterfrågan på en enklare och mer kostnadseffektiv lösning för närvarodetektion i applikationer med lägre krav. JPS20 kompletterar JIRS40 och breddar därmed JonDeTechs produktportfölj.

Beviljade patent och inlämnade patentansökningar
JonDeTech patentansökningar för Bolagets algoritm för närvarodetektion, "Method and System for Detecting Presence of a Person," har godkänts i både USA och Kina. Detta stärker värdet för JonDeTech och Bolagets samarbetspartners som nu får tillgång till en patenterad och pålitlig lösning för närvarodetektion med hjälp av IR-sensorer. Vidare har Bolaget lämnat in en ansökan om patent för Bolagets system för att mäta kroppstemperatur genom värmeflöde från öron.

VD-kommentar
"De framsteg vi gör inom produktutveckling och patent är avgörande för JonDeTechs långsiktiga framgång. Vi ser fram emot att fortsätta integrera våra sensorer i fler produkter där mätning av kroppstemperatur och närvarodetektion kan göra produkter bättre, mer energieffektiva och säkrare," säger Leif Borg, VD för JonDeTech.

För mer information, vänligen kontakta:
Leif Borg, CEO, tel: +46 73 810 93 10, [email protected]

Om JonDeTech
JonDeTech är en leverantör av sensorteknologi. Bolaget marknadsför en portfölj av IR-sensorelement baserade på egenutvecklad nanoteknologi samt på kisel-MEMS. Nanoelementen är extremt tunna, byggda i flexibel plast och kan tillverkas i höga volymer till en låg kostnad vilket öppnar för en mångfald av applikationer, till exempel temperatur- och värmeflödesmätningar, närvarodetektion och gasdetektion. Bolaget är noterat på Nasdaq First North Growth Market.

Mangold Fondkommission AB är bolagets Certified Adviser.

Läs mer på www.jondetech.se eller se hur IR-sensorn fungerar på www.youtube.com/watch?v=2vEc3dRsDq8


Om JonDeTech

Webbplats
www.jondetech.se
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från JonDeTech via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn JDT ISIN-kod SE0009662554 Certified Adviser Mangold Fondkommission AB

IR-Kontakt

Leif Borg VD [email protected] +46 73 810 93 10