REGMAR

JonDeTech får patent för överhettningslarm

JonDeTech har fått ett patent godkänt för funktionen att mäta värme på en yta. Detta kan exempelvis vara användbart för överhettningslarm avseende mobilladdare och liknande produkter. Patentet gäller i Sverige för användning av ett öppet sensorelement som varken är inkapslat eller är utrustat med lins.

JonDeTechs 0,17 mm tunna sensor är gjord av nanotrådar som dras genom en porös plast. Sensorelementet är robust och hållbart även utan inkapsling och kan därför placeras i en applikation helt öppet och ändå vara en effektiv lösning. Patentet är JonDeTechs andra applikationspatent.

- Tack vare vår sensors unika egenskaper, som gör det möjligt att använda den utan inkapsling eller lins, kan vi med detta patent skapa förutsättningar för kostnadseffektiva och responsiva överhettningslarm. Lösningen är användbar i temperaturövervakning för till exempel mobiltelefonladdare, batterier och säkringsskåp, säger Niklas Kvist, Head of Sales and Engineering JonDeTech.

Bolaget kommer att utvärdera eventuellt patentskydd på andra viktiga marknader.

2020-01-21

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Per Lindeberg, vd JonDeTech, Tel: +46 73 870 00 00, Mejl: [email protected]

Niklas Kvist, Head of Sales & Engineering JonDeTech, Tel: 46 70 590 33 37, Mejl: [email protected]

För bilder, vänligen besök: https://www.jondetech.se/news/press-material/

Om JonDeTech

JonDeTech är ett svenskt företag som utvecklar och marknadsför patenterad IR-sensorteknik som bygger på nanoteknologi. Bolagets IR-sensorer är ned till en tiondel så tjock som konventionella sensorer, byggda i plast och kan tillverkas i höga volymer till en låg kostnad, vilket öppnar för en mångfald av applikationer inom bland annat konsumentelektronik och mobiltelefoner. Bolagets grundades 2008 och är noterat på Nasdaq First North Growth Market. Redeye är bolagets Certified Adviser, 08-121 576 90, [email protected], https://www.redeye.se. Läs mer på: www.jondetech.se eller se hur IR-sensorn fungerar på: www.youtube.com/watch?v=2vEc3dRsDq8.


Om JonDeTech

Webbplats
www.jondetech.se
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från JonDeTech via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn JDT ISIN-kod SE0009662554 Certified Adviser Mangold Fondkommission AB

IR-Kontakt

Leif Borg VD [email protected] +46 73 810 93 10