Intel lanserar ny processor som banar väg för ultra-tunna laptops

Under onsdagen den 2 september presenterade Intel sin nya processor som gått under kodnamnet "Tiger Lake". Den nya processorn möjliggör bland annat ultratunna laptops. Då JonDeTech genom att erbjuda världens tunnaste IR-sensorelement är en del av ekosystemet i Intels Project Athena visar detta på de stora möjligheterna inom området laptops. Baserat på Intels Project Athena - med målsättning om att ta fram framtidens laptops - lanserades samtidigt Intel Evo.

För att en laptop ska kvalificera in sig i Intel Evo krävs följande:

· Konsekvent respons på batteriet.

· Vakna från sleep-mode på mindre än 1 sekund.

· 9 eller fler timmars verklig batteritid på bärbara datorer med full HD-skärm.

· 4 eller fler timmars batteritid på 30 minuter på bärbara datorer med full HD-skärm

JonDeTechs teknologi hjälper till att adressera tre av de fyra ovanstående punkterna.

- Intels lansering är oerhört spännande och visar på deras starka engagemang för att driva frågor om bland annat energiförbrukning vidare. Deras fortsatta huvudfokus med Project Athena, vilket inte minst lanseringen av Intel Evo visar, är att alla bärbara datorer som använder Intels plattform ska nå helt nya nivåer vad gäller batteritid, prestanda och användarupplevelse. En av nyckelfunktionerna för att kunna uppnå detta är detektering av närvaro och frånvaro där JonDeTechs sensorelement kan spela en betydande roll, säger Niklas Kvist, försäljningschef JonDeTech.

För mer information, kontakta:

Niklas Kvist, Försäljningschef JonDeTech, mejl: [email protected].

Mikael Zillén, Investor Relations JonDeTech, Tel: 0762-13 00 40, mejl: [email protected]

Om JonDeTech

JonDeTech är ett svenskt företag som utvecklar och marknadsför patenterad IR-sensorteknik som bygger på nanoteknologi. Bolagets IR-sensorer är ned till en tiondel så tjock som konventionella sensorer, byggda i plast och kan tillverkas i höga volymer till en låg kostnad, vilket öppnar för en mångfald av applikationer inom bland annat konsumentelektronik och mobiltelefoner. Bolagets grundades 2008 och är noterat på Nasdaq First North Growth Market. Redeye är bolagets Certified Adviser, 08-121 576 90, [email protected], https://www.redeye.se. Läs mer på: www.jondetech.se eller se hur IR-sensorn fungerar på: www.youtube.com/watch?v=2vEc3dRsDq8.


Om JonDeTech

Webbplats
www.jondetech.se
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från JonDeTech via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn JDT ISIN-kod SE0009662554 Certified Adviser Mangold Fondkommission AB

IR-Kontakt

Leif Borg VD [email protected] +46 73 810 93 10