Börsaktuella JonDeTech värvar halvledarexperten Johan Lodenius till sin styrelse

- skall hjälpa företaget erövra världsmarknaden för IR-sensorer

Med över 20 års erfarenhet från ledande positioner inom globala telekom- och halvledarjättar som Qualcomm och Mediatek, var han med och förändrade marknaden för hur mobiler byggs och standarder sätts. Nu tar den svenska mobilteknikexperten Johan Lodenius plats i styrelsen hos tillverkaren av en av världens minsta IR-sensor, svenska JonDeTech. "Johans internationella erfarenhet blir ovärderlig när vi nu skall skapa internationella affärer", säger Robert Ekström, VD, JonDeTech. JonDeTech offentliggjorde nyligen planer på en nyemission och en notering på Nasdaq First North Stockholm under det andra kvartalet.

Johan Lodenius tar plats i styrelsen för JonDeTech, ett svenskt företag som utvecklar och marknadsför IR-sensorteknik, byggd på nanoteknik med fokus på volymmarknaden inom bland annat konsumentelektronik och mobiltelefoni. Johan Lodenius är tidigare chef för marknadsföring och produktledning på den amerikanska halvledar- och telekomjätten Qualcomm där han formulerade strategin och initierade försäljning av chippetoch programvara till andra mobiltillverkare, något bolaget tjänar mest i världen på i dag.

- Genom ett genombrott inom nanoteknologi har JonDeTech tagit fram och patenterat en helt ny typ av sensorteknik som har potential att bli ledande på en gigantisk världsmarknad inom exempelvis konsumentelektronik, hälsa och miljlö, något jag ser fram emot att få bidra till. JonDeTechs IR-sensorer är bara ned till en tiondel så tjocka som konventionella sensorer,  kan tillverkas i höga volymer till låg kostnad, vilket öppnar för en mångfald av applikationer, säger Johan Lodenius.

Johan Lodenius har också en bakgrund som entreprenör då han ledde mikroprocessorbolaget Coresonic AB till en exit år 2012 då de blev uppköpta av det taiwanesiska halvledarjätten MediaTek, där han satt i ledningsgruppen som global marknadschef (CMO) tills förra året. Idag är han egenanställd affärsrådgivare och numera alltså även styrelseledamot i JonDeTech.

- Johan Lodenius tillför exceptionell teknisk kunskap parat med lång internationell erfarenhet av mobil- och elektronikmarknaderna på allra högsta globala nivå, med en djup förståelse för hur vår marknad fungerar och agerar. Han kommer att bli ytterst värdefull i vår fortsatta expansion, säger Robert Ekström, VD för JonDeTech.

Bolaget offentliggjorde nyligen att man kommer ansöka om en notering på Nasdaq First North Stockholm under andra kvartalet i år, och i samband med detta ta in upp till 30 miljoner kronor i en publik nyemission.

JonDeTechs sensorer är väldigt små och tunna (tjocklek 0,2 mm) jämfört med konventionella sensorer vilket gör att de kan integreras i många olika produkter. JonDeTech vänder sig i första hand till internationella kunder, som utvecklar applikationer inom konsumentelektronik och Internet of Things.

För bild på Johan Lodenius, se https://www.linkedin.com/in/johan-lodenius-92a456/

För ytterligare information kontakta:
Robert Ekström
VD, JonDeTech
[email protected]
+46 72 525 05 25

Johan Lodenius
Styrelseledamot, JonDeTech
[email protected]

Om JonDeTech
JonDeTech är ett svenskt företag som utvecklar och marknadsför patenterad IR-sensorteknik som bygger på nanoteknologi. Företagets IR-sensorer är ned till en tiondel så tjock som konventionella sensorer, byggda i plast och kan tillverkas i höga volymer till en låg kostnad, vilket öppnar för en mångfald av applikationer inom bland annat konsumentelektronik och mobiltelefoni. Företaget grundades 2008. Läs mer på http://www.jondetech.se/eller se hur IR-sensorn fungerar på https://www.youtube.com/watch?v=2vEc3dRsDq8


Om JonDeTech

Webbplats
www.jondetech.se
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från JonDeTech via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn JDT ISIN-kod SE0009662554 Certified Adviser Mangold Fondkommission AB

IR-Kontakt

Leif Borg VD [email protected] +46 73 810 93 10