REG

IMSYS STÄRKER ORGANISATIONEN OCH UTSER DAG HELMFRID TILL CTO

Imsys stärker och förenklar sin organisation genom att samla ledning av all design- och utvecklingsverksamhet för programvaror och halvledarkretsar under en gemensam ledning. Som chef för denna nyinrättade funktion har Imsys utsett Dag Helmfrid. Han tillträder samtidigt rollen som ny CTO. Dag Helfrid har sedan 2019 haft rollen som Director Product Development i Imsys. Dag Helmfrid har en lång meritlista inom svensk industri bland annat inom Ericsson koncernen där han haft flera ledande befattning.

Genom den nya optimerade organisationen kommer Imsys snabbare och mera kundorienterat att kunna arbeta med att tillgodose marknadens behov med Imsys teknik och produkter.

Imsys nya arbetssätt och organisation innebär större fokus på att bearbeta potentiella kunder och definiera produktprojekt för att snabbare och bredare etablera kommersiella projekt, säger Magnus Stuart, VD för Imsys.

Nästa steg blir en förenklad marknads- och säljorganisation som bolagets nya VD kommer att presenteras senare i höst.  

Vi är glada över att Dag Helmfrid accepterat rollen om CTO med det bredare ansvar som den nya organisationen innebär. Med honom kan Imsys höja effektiviteten i vårt återstående utvecklingsarbete. Jag ser att detta möjliggör att vi under hösten kommer att öka vår kundbearbetning med demonstrationer och definition av nya projekt, säger Magnus Stuart

Imsys teknologi inom IoT och AI erbjuder mycket energieffektiva lösningar för kunder som är i behov av massiv beräkningskraft för mobila applikationer, vilket i allt större grad efterfrågas av bland annat fordonsindustrin.

För mer information, vänligen kontakta:

Magnus Stuart, Verkställande Direktör

[email protected] +46 706 211 350

KORT OM IMSYS

Imsys AB (publ) är ett svenskt AI-bolag. Bolaget, som grundades 1981, utvecklar, designar och säljer en egenutvecklad flexibel mikroprocessor som historiskt använts för högspecialiserade tillämpningar. Detta har drastiskt ändrats under de senaste åren och numera finns kunderna inom artificiell intelligens (AI). Imsys kunder finns i hela den industrialiserade världen och är verksamma inom områdena bildigenkänning i bilsäkerhetslösningar, säkerhetslösningar för lås och datorhallar, men även mobilkommunikation (5G), medicinsk bildanalys, blockchain-lösningar, dynamisk prissättning och applikationer som kräver massivt beräkningsarbete.

Mangold Fondkommission AB är bolagets mentor och kan nås på telefon +46 8 503 01 550

Om Imsys

Prenumerera

Få löpande information från Imsys via e-post.

Handelsinformation

Marknad Nordic SME Kortnamn IMSYS ISIN-kod SE0021309689 Mentor Mangold Fondkommission AB