REG

Imsys AB: VD-Brev Februari 2022

Imsys byter skepnad. Nu förstärker vi vår externa kommunikation. Under 2022 ska Imsys gå från okänd till känd. Resan har precis börjat och nu är vårt motto: A chip to build a dream on.

Det var utgångspunkten när vi byggde om vår hemsida som lanserades för två veckor sedan. Här visar vi vår nya grafiska profil och bolagets nya logotyp. Imsys är ju ett AI-företag. Vår nya site har därför adressen www.imsys.ai. Den tidigare adressen www.imsystech.com fungerar fortfarande.

Före årsskiftet lanserade vi ett helt nytt produktprogram med de lösningar vi har för AI. Den globala AI-marknaden är redan stor och väntas växa snabbt till ofattbara 58 miljarder USA-dollar om några år.

Vi ska tydligt lyfta fram vad som gör Imsys så konkurrenskraftigt:

  • Våra chips ger massiv beräkningskraft speciellt utformad för high-end AI
  • De har hög flexibilitet för integration till kundens applikationer
  • De är energieffektiva och bidrar till hållbara lösningar

Vi ska jobba aktivt med vår externa kommunikation, berätta i nya och gamla kanaler om hur vi löser kundens problem och hur Imsys möjliggör användande av artificiell intelligens, "Empowering AI". Med Imsys chips kan drömmar inom AI förverkligas - det ska framgå.

Imsys verksamhet är high-tech i den högra skolan - och det är vi stolta över. Och det är därför vi lekt med i:et i den nya logotypen så att det symboliserar en kretsanslutning. Men det är inte lätt för en lekman att hänga med när vi beskriver vår teknologi och hemsidan är ju bolagets ansikte utåt, skyltfönstret. Alla som tittar in i butiken ska känna sig välkomna och lätt kunna förstå och orientera sig. Vi har därför byggt sajten så att både investerare, privatpersoner, finansmarknadsfolk, kunder och journalister ska hitta vad de söker.

Design och paketering av varor och tjänster blir allt viktigare. Inte minst i vår bransch. För att tala reklamspråk: det vi säljer är egentligen inte mikroprocessorer utan en lösning på kundens problem, möjligheten att skapa en fungerande AI-applikation. Det ska också framgå att vi tänker grönt och hållbart. Att vi är energismarta och att våra produkter är flexibla och därmed återanvändbara.

Dessutom kommer vi från Sverige vilket är ett stort plus i omvärlden. Stockholm är trots allt "the tech capital of Scandinavia".

Nu har vi på webben en bild på mänskliga ögon som vänligt blinkar. Inte längre ett kretskort i kallt blått ljus. Det är en tydlig signal från oss - vår inbjudan. Vår övertygelse är att artificiell intelligens kommer att göra livet för människan bättre - inom cancerdiagnostik, i trafiken och inom områden vi idag inte ens kan föreställa oss.

Har vi lyckats? Vad ska vi göra mera? Vad tycker ni? Vi vill gärna höra våra aktieägares åsikter.

Hör av er till mig med synpunkter så gör vi gemensamt Imsys bättre!

Snille-Blixt

Ingen i Sverige har hållit på så mycket med mikroprocessorer som Stefan Blixt. För 40 år sedan startade han Imsys, ett av landets första AI-bolag. I söndags fyllde han 80. Det som fyllde ett helt plåtskåp på 70-talet ryms idag på ett av våra chips. - Det är inte klokt, rena science fiction säger Stefan Blixt.

På 90-talet handlade det bara om att göra mikroprocessorer snabbare. De blev kraftfullare och större, krävde mer energi och utvecklade mer och mer värme vilket ingen brydde sig om. En sladd i väggen och en fläkt så var problemet löst. Ingen räknade med batteridrift som i fordon och att kylning kunde bli ett problem.

Imsys höll fast vid Blixts design. Nu ligger den mer rätt i tiden än någonsin. Imsys kombinerar tusentals processorkärnor och kan därmed bygga mycket kraftfulla och energieffektiva processorer. Den snabba AI-utvecklingen spelar Imsys i händerna: nu gäller extremt många beräkningar utan fördröjning med minimal energiförbrukning.

För mer information, vänligen kontakta:

Magnus Stuart, Verkställande Direktör

[email protected] +46 706 211 350

KORT OM IMSYS

Imsys AB (publ) är ett svenskt AI-bolag. Bolaget, som grundades 1981, utvecklar, designar och säljer en egenutvecklad flexibel mikroprocessor som historiskt använts för högspecialiserade tillämpningar. Detta har drastiskt ändrats under de senaste åren och numera finns kunderna inom artificiell intelligens (AI). Imsys kunder finns i hela den industrialiserade världen och är verksamma inom områdena bildigenkänning i bilsäkerhetslösningar, säkerhetslösningar för lås och datorhallar, men även mobilkommunikation (5G), medicinsk bildanalys, blockchain-lösningar, dynamisk prissättning och applikationer som kräver massivt beräkningsarbete.

Mangold Fondkommission AB är bolagets mentor och kan nås på telefon +46 8 5277 5020

Om Imsys

Webbplats
www.imsys.ai

Prenumerera

Få löpande information från Imsys via e-post.

Handelsinformation

Marknad Nordic SME Kortnamn IMSYS ISIN-kod SE0011643410 Mentor Mangold Fondkommission AB