iApotek Int AB:s dotterbolag Pharmart AB i samarbete med Quick commerce bolaget Vembla AB

Vembla och iApotek Int AB:s dotterbolag Pharmart AB först ut på marknaden med apoteksvaror hem på 30-minuter! Vembla tar ytterligare ett steg för att avsevärt förenkla människors vardag genom ett samarbete med Pharmart, ett dotterbolag till marknadsnoterade iApotek Int AB. Vembla, som idag främst säljer livsmedel via sin app, breddar nu utbudet med receptfria apoteksvaror, självtester och skönhetsvård.

Samarbetet innebär i korthet att Vembla erbjuder Pharmarts apoteksprodukter och där Pharmart ansvarar för varulager och Vembla ansvarar för expressleveranser. Försäljningen kommer ske via Vemblas app och apoteksvaror kommer lagerhållas i Pharmarts centrala Svea Apotek i Stockholm.

Samarbetet påbörjas nu i april och inkluderar i första hand apoteksprodukter inom egenvård och OTC produkter. I nästa steg ska Vembla och Pharmart utvärdera möjligheten att erbjuda kunder leverans av vissa receptbelagda läkemedel.

Pharmart har tillstånd från Läkemedelsverket att bedriva apoteksverksamhet vilket innebär öppenvårdsapotek (fysiska apotek) och även tillstånd att sälja receptbelagda läkemedel genom e-handel. Samarbetsavtalet omfattar i första hand Stockholm, där båda bolagen har en fullt utbyggd infrastruktur för att genomföra verksamheten. Inom kort planeras tjänsten expandera även till Malmö och övriga områden som ingår i Vemblas expansion för 2022.

– "Vi är mycket glada över detta unika samarbete. Det här är en viktig del i vår satsning att bredda vårt sortiment ytterligare. Vårt mål är att underlätta livet för våra kunder och när vi nu kan erbjuda apoteksvaror med hemleverans på så lite som 15 min vet vi att livet blir mycket enklare för våra kunder, speciellt under den stundande allergisäsongen som gör livet jobbigt för många." säger Sunil Dutt, VD och grundare av Vembla.

-  Mikael Ehrman, VD för iApotek Int AB; "samarbetet är ett pilotprojekt för Pharmart och ett konkret steg i bolagets strategi att fokusera på apoteksverksamhet och erbjuda läkemedel och närliggande produkter som ska marknadsföras och distribueras i alla kanaler. Vårt fysiska apotek "Svea Apotek", blir nu ett apotek som genom Vemblas expressleveranser kan ge snabb service till kunder i hela Stockholm".

Mikael Ehrman M: 0708-455 182, E: [email protected]  www.iapotek.se 

Marie Hagströmer-Frisell, M: 076-774 09 91, E: [email protected]iApotek bedriver detaljhandel med receptfria läkemedel, nikotinläkemedel och tillhörande kringprodukter, samt kosmetik till marknadsmässiga priser. iApotek har tillstånd från läkemedelsverket att bedriva försäljning av receptfria läkemedel på internet. Försäljningen sker genom bolagets e-handelsplattform www.apotek365.se, på så sätt kan produkter enkelt och snabbt beställas direkt till dörren. iApotek bedriver också försäljning av receptbelagda- och receptfria läkemedel genom sitt dotterbolag PharmArt AB som har fullständiga tillstånd från Läkemedelsverket.


Om iApotek Int

Webbplats
iapotek.se

Prenumerera

Få löpande information från iApotek Int via e-post.

Handelsinformation

Marknad beQuoted inofficiella Kortnamn IAPO ISIN-kod SE0009357429