REG

Volvo Cars ökar affären på GEPS™ från H&D Wireless

Nasdaq First North Growth Market-listade H&D Wireless AB, har till sitt produktområde GEPS™ erhållit en tilläggsorder från Volvo Personvagnar AB för en fördubbling av antalet fordon baserat på det SLA som finns för 36 månaders tjänst och drift av GEPS™ for Industry vilket beställdes i januari 2022. Ordervärdet är cirka 100KSEK.

GEPS™ for Industry - Fleet management används på in- och inlastningsområdet av godsbärarna på Volvo Car Body Components fabrik i Olofström (VCBC). Fleet management delen av GEPS analyserar truckrörelserna och laststatus vilket görs med egenutvecklad radioteknik och Edge AI, GEPS Vision AI. I januari 2022 tecknades ett drift- och tjänsteavtal, SLA, med VCBC för installation och drift av GEPS™ i 36 månader. Genom denna beställning så utökar VCBC, med i princip 100%, det antalet fordon som följs samt fler nyckeltal som beräknas och presenteras i GEPS Visualizer (Dashboard Widgets och APP).

"Det är mycket spännande att man på VCBC ser nyttan med GEPS™ och nu väljer att införa detta på i princip alla utomhusfordon inom det existerande 36 månaders SLA som finns för drift samt fler KPIer att analysera. " Pär Bergsten, VD och grundare H&D Wireless.

Ordervärdet på tilläggsordern är cirka 100KSEK och gäller tjänst närmaste 9 månaderna men är strategiskt intressant eftersom detta kommersiella genombrott öppnar upp för expansion både med fler tjänster och på fler områden inom denna fabrik men även övriga fabriker. Det potentiella värdet för dessa tjänster uppskattas till mer än 10-faldigas per fabrik

För ytterligare information vänligen kontakta:

Pär Bergsten,
VD och koncernchef, H&D Wireless
Växel +46-8-55118460
Email: [email protected] Web: www.hd-wireless.com

Om H&D Wireless:

H&D Wireless förbättrar fysiska affärsprocessers effektivitet och säkerhet inom tillverkningsindustri (Industry4.0) och smarta städer med egenutvecklad teknik och tjänster. Fokussegment är industrier som verkstad och läkemedel samt Smart City, det vill säga hållbara städer. Bolaget är marknadsledande genom en egenutvecklad teknologi för radiopositionering och kombination med AI (machine learning) som används för analys av kunders processer och nyckeltal. Världsledande tjänster har byggts och marknadsförs som de molnbaserade mjukvaruplattformarna Griffin® IoT och Griffin Enterprise Positioning Services (GEPS®) samt vidare erbjuds teknologi i form av radiomoduler och konsulter inom mekanisk produktionsberedning och IoT/Wireless Turn-key ODM projekt. H&D Wireless har sedan start 2009 utvecklat och sålt över 2,5 miljon radiomoduler som byggs in i kunders produkter och gör det möjligt att trådlöst koppla upp dessa till internet. Bland kunderna kan nämnas Volvo Cars, Volvo AB, AstraZeneca och Atlas Copco. H&D Wireless aktie är sedan december 2017 noterat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm med Aqurat Fondkommission AB som Certified Adviser. E-post: [email protected] Tel nr: +46 (0)8- 684 05 800 Webb address: www.aqurat.se

 

www.hd-wireless.com


Om H&D Wireless

Webbplats
investor.hd-wireless.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från H&D Wireless via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn HDW-B ISIN-kod SE0009889405 Certified Adviser Aqurat Fondkommission

IR-Kontakt

Pär Bergsten VD