REGMAR

Tingsrätten har godkänt förlängning av rekonstruktion i två dotterbolag i H&D Wireless

Nasdaq First North Growth Market-listade H&D Wireless AB har fått godkänt på sin ansökan om förlängning av företagsrekonstruktionen i de två av dotterbolagen man ansökt för.

H&D Wireless AB (HDW) meddelar idag att Solna tingsrätt godkänt ansökan om att förlänga företagsrekonstruktionen i de två dotterbolag som godkändes 25 mars respektive 26 mars, vilket rapporterats i tidigare PM. En rekonstruktion beviljas för tre månader i taget och den förlängs nu till 25 och 26 september respektive. De bolag som berörs är HDW Sweden AB och HDW IoT Labs AB. Målet är att projekt och kundavtal kommer fortsätta som tidigare att drivas vidare och skall inte påverkas under tiden för rekonstruktion. Diskussioner med leverantörer för att säkerställa detta pågår. Bolaget återkommer med en ny plan för hur man planerar att förändra verksamheten som en del av rekonstruktionen, men som tidigare rapporterats så har tex. produktlinan Casat i H&D Wireless Sweden AB avyttrats till ett värde av 6,9MSek. Som tidigare meddelats så berörs inte bolagen H&D Wireless Holding AB, H&D Wireless Connectivity AB, MVV IT AB eller Fastighets AB Silarp. Advokaten Stefan Skeppstedt vid advokatfirman Ackordscentralen fortsätter som rekonstruktör.

Denna information är sådan information som H&D Wireless AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande 14:15 CET den 2 juli 2024.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Pär Bergsten,
VD och koncernchef, H&D Wireless
Växel +46-8-55118460
Email: [email protected] Web: www.hd-wireless.com

Om H&D Wireless:

H&D Wireless förbättrar fysiska affärsprocessers effektivitet och säkerhet inom tillverkningsindustri (Industry4.0) och smarta städer med egenutvecklad teknik och tjänster. Fokussegment är industrier som verkstad och läkemedel samt Smart City, det vill säga hållbara städer. Bolaget är marknadsledande genom en egenutvecklad teknologi för radiopositionering och kombination med AI (machine learning) som används för analys av kunders processer och nyckeltal. Världsledande tjänster har byggts och marknadsförs som de molnbaserade mjukvaruplattformarna Griffin® IoT och Griffin Enterprise Positioning Services (GEPS®) samt vidare erbjuds teknologi i form av radiomoduler och konsulter inom mekanisk produktionsberedning och IoT/Wireless Turn-key ODM projekt. H&D Wireless har sedan start 2009 utvecklat och sålt över 2,5 miljon radiomoduler som byggs in i kunders produkter och gör det möjligt att trådlöst koppla upp dessa till internet. Bland kunderna kan nämnas Volvo Cars, Volvo AB, AstraZeneca och Atlas Copco. H&D Wireless aktie är sedan december 2017 noterat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm med G&W Fondkommission AB som Certified Adviser. Webb address:  www.gwkapital.se

www.hd-wireless.com


Om H&D Wireless

Webbplats
investor.hd-wireless.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från H&D Wireless via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn HDW-B ISIN-kod SE0009889405 Certified Adviser Aqurat Fondkommission

IR-Kontakt

Pär Bergsten VD