REG

Scania förlänger pilot med H&D Wireless

Nasdaq First North Growth Market-listade H&D Wireless AB, har fått en order från Scania om förlängning av en pilot i rullande fabrik med licens och molndrift i ytterligare 12 månader. Scania får då tillgång till H&D Wireless ledande system GEPS® for Industry som uppgraderats med Edge AI och Vision technologi. Syftet är att gemensamt med H&D Wireless fortsätta arbeta med realtidspositionering och IoT. Avtalsvärdet för denna pilot är ca 250KSEK.

GEPS® Griffin Enterprise Positioning Services är ett verktyg och tjänst för att förbättra ledtider, minska kostnaderna och effektivt använda tillgängliga resurser i produktionen. Syftet med GEPS® installationen på Scania är att testa nyttan med GEPS® RTLS+AI teknik och testa produktionsfärdiga funktioner vid Scaniafabriken i Södertälje i både Smart Factory labbet och i live produktion. H&D Wireless arbetar aktivt för att stödja Scanias avsikter och mål med digitalisering genom ett flertal projekt.

"Vi ser mycket positivt på vårt samarbete i Scania Smart Factory och att testningen nu fortsätter av våra nya funktioner av GEPS där vi även använder lokal Artificiell intelligens (Edge AI) som en del av analysen av flöden och aktiviteter i den operativa verksamheten efter en viss fördröjning pga Covid-19" Pär Bergsten, VD och grundare H&D Wireless.

Med GEPS® adresserar H&D Wireless en ny marknad för realtidspositionering inom industrin som uppskattas växa till 3.6 miljarder i Norden, en del av världsmarknaden på 39 miljarder USD.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Pär Bergsten, VD och grundare H&D Wireless AB

Växel +46-8-55118460
Email: [email protected]
Web: www.hd-wireless.com

Om H&D Wireless AB

H&D Wireless är en svensk leverantör av teknologi och tjänster inom Internet of Things (IoT) och Realtidspositionering (RTLS+GPS+AI) med molnplattformarna Griffin® samt GEPS®. H&D Wireless grundades 2009 och har levererat över 1 miljon trådlösa produkter hittills för IoT och M2M-lösningar över hela världen. Företaget utvecklar och levererar lösningar som digitaliserar och visualiserar fysiska processer och identifierar bland annat hanteringen av material, verktyg och maskiner med sin egenutvecklade lösning GEPS® (Griffin Enterprise Positioning Service). Sen halvårsskiftet 2019, ingår även H&D WIRELESS Holding med MES systemet Casat i koncernen. Bland Casat kunderna kan nämnas Volvo Penta, Swegon och Parker. H&D Wireless aktie är sedan december 2017 noterat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm med Aqurat Fondkommission AB som Certified Adviser. E-post: [email protected] Tel nr: +46 (0)8- 684 05 800 Webb address: www.aqurat.se


Om H&D Wireless

Webbplats
investor.hd-wireless.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från H&D Wireless via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn HDW-B ISIN-kod SE0009889405 Certified Adviser Aqurat Fondkommission

IR-Kontakt

Pär Bergsten VD