Scania beställer ytterligare från H&D Wireless

- Lägger utökad pilotorder på RTLS-system till Smart Factory

Nasdaq First North listade - H&D Wireless AB har fått ett fortsatt förtroende hos Scania. Pilotinstallationen av H&D Wireless system för inomhuspositionering utökas nu i Scanias konceptfabrik Smart Factory Lab i Södertälje. Ordern innebär både en breddad funktionalitet samt att H&D Wireless ska integrera ledande leverantörers verktyg i positioneringssystemet.

Scania beställde i juni 2017 en pilotinstallation av H&D Wireless inomhuspositioneringslösning - ett så kallat Real-Time Locating System (RTLS). Lösningen har inneburit att lastbilsjätten har kunnat utvärdera teknologin RTLS för att få bättre översikt av processer och objekt som befinner sig i produktion. Den nya beställningen från Scania innebär ett driftsavtal på 17 månader till sin Smart Factory konceptfabrik från H&D Wireless för GEPS positioneringstjänst, integration och test tillsammans med ledande leverantörers verktyg, förberedelse för 5G uppkoppling och möjlighet till kommersiella pilottester.

- Det fortsatta förtroendet av världens kanske bästa och effektivaste lastbilstillverkare visar vilken affärsnytta vår lösning kan skapa. Vi bidrar till att förbättra utnyttjandet av utrustning med 20 till 30 procent, säger Pär Bergsten, vd för H&D Wireless.

H&D Wireless egenutvecklade lösning GEPS for Industry (Griffin Enterprise Positioning Services) innebär att hård- och mjukvara installeras för att hantera digitalisering och automatisering. Systemet digitaliserar och visualiserar fysiska processer och identifierar bland annat hanteringen av material, flaskhalsar inom produktionen, nyttjandegrad av resurser och oväntade maskinavbrott genom radiopositionering och artificiell intelligens (AI). Ambitionen är att sänka kostnaderna för tillverkning, minska ledtider och kapitalbindning. H&D Wireless räknar med en återbetalningstid för systemet på mindre än sex månader.

- Första steget i pilotprojektet har fallit väl ut. Därför fortsätter vi installationen och pusha utvecklingen för att demonstrera nyttan för våra tillverkningsenheter, säger Lars Hanson, projektledare för SmartFactory Lab på Scania. 

Denna information är sådan information som H&D Wireless AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande 08:00 CET den 25de april 2018. 

För mer information, vänligen kontakta:
Pär Bergsten
VD, H&D Wireless AB
Tel: 08-551 184 60
E-post: [email protected] eller [email protected] 
www.hd-wireless.com

Contact Scania
Lars Hanson, Smart Factory Lab
Tel 0707-890272
E-post: [email protected] 
www.scania.com

Om H&D Wireless: 
H&D Wireless är en svensk leverantör av tjänster inom Internet of Things (IoT) och Realtidspositionerings (RTLS+GPS) molnplattformarna Griffin samt GEPS. H&D Wireless grundades 2009 och är ett av Sveriges snabbast växande och mest prisbelönta IoT-företag, med över 1 100 000 trådlösa produkter levererade hittills för IoT, M2M-lösningar över hela världen. H&D Wireless aktie är sedan december 2017 noterat på Nasdaq First North i Stockholm. Företaget utvecklar och levererar lösningar för digitalisering av industrin, allmänt benämnt som Industri 4.0 och Smart Factory. FNCA Sweden AB är utsedd Certified Adviser. 

Om Scania.
Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus GmbH och är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten är service- och tjänsteutbudet, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania erbjuder också finansiella tjänster. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har idag 46 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2016 uppgick faktureringen till 110 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 6,3 miljarder kronor Scanias pressreleaser finns på www.scania.com/group


Om H&D Wireless

Webbplats
investor.hd-wireless.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från H&D Wireless via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn HDW-B ISIN-kod SE0009889405 Certified Adviser Aqurat Fondkommission

IR-Kontakt

Pär Bergsten VD