Scania beställer ny installation från H&D Wireless till Smart Factory Lab

Samarbetet mellan H&D Wireless och Scania fortsätter genom ytterligare en installation av GEPS-systemet för inomhuspositionering på Scanias konceptfabrik, Smart Factory Lab i Södertälje. Ordern innebär att H&D Wireless kan demonstrera fler av tjänsterna inom sitt koncept där man följer flöden och arbetsprocesser direkt i Smart Factory Lab-anläggningen.

H&D Wireless egenutvecklade lösning GEPS for Industry (Griffin Enterprise Positioning Service) möjliggör en högre grad av automatisering för tillverkande företag. Systemet digitaliserar och visualiserar fysiska processer och identifierar bland annat hanteringen av material, flaskhalsar inom produktionen, nyttjandegrad av resurser och oväntade maskinavbrott genom radiopositionering och artificiell intelligens (AI). Ambitionen är att sänka kostnader för tillverkning, minska ledtider och kapitalbindning.

- Vi är mycket glada för det fortsatta förtroendet från Scania och får genom detta en möjlighet att vidareutveckla och påvisa värdet av vårt GEPS-system och tjänsterna som det erbjuder, säger Pär Bergsten, VD för H&D Wireless.

- Vi är mycket nöjda med vårt samarbete med H&D Wireless och genom att det nyetablerade Smart Factory Lab ligger nära den ordinarie produktionen blir det enkelt för produktions- och logistikansvariga att inspireras, säger Lars Hanson, projektledare Smart Factory Lab, Scania.

Denna information är sådan information som H&D Wireless AB är skyldig att offentliggöra enligt EU-förordningen om marknadsmissbruk. Informationen lämnades, genom kontaktpersonen ovan, till publikation 08:00 CET den 2 oktober 2018. 

För mer information, vänligen kontakta:
H&D Wireless AB

Pär Bergsten, VD
Tel: 08-551 184 60
E-post:par. [email protected] eller [email protected]
www.hd-wireless.com

Om H&D Wireless.
H&D Wireless AB är en svensk leverantör av teknologi och tjänster inom Internet of Things (IoT) och Realtidspositionering (RTLS+GPS) med molnplattformarna Griffin samt GEPS. H&D Wireless grundades 2009 och är ett av Sveriges snabbast växande och mest prisbelönta IoT-företag, med över 1 miljon trådlösa produkter levererade hittills för IoT och M2M-lösningar över hela världen. Företaget utvecklar och levererar lösningar för digitalisering och optimering av industrin genom GEPS inbyggda artificiella intelligens (AI), allmänt benämnt som Industri 4.0 och Smart Factory. H&D Wireless aktie är sedan december 2017 noterat på Nasdaq First North i Stockholm med FNCA Sweden AB som Certified Adviser. Läs mer på www.hd-wireless.com


Om H&D Wireless

Webbplats
investor.hd-wireless.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från H&D Wireless via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn HDW-B ISIN-kod SE0009889405 Certified Adviser Aqurat Fondkommission

IR-Kontakt

Pär Bergsten VD