Positivt utfall när Scania utvärderat H&D Wireless RTLS system för inomhuspositioneringstjänster i SmartFactory Lab.

H&D Wireless, den svenska leverantören av IoT och RTLS molnplattformslösningar som nyligen listats på Nasdaq First North, har utvärderats och godkänts i ett projekt med ännu ett svenskt industriföretag. Lastbilstillverkaren Scania har utvärderat H&D Wireless GEPS inomhuspositioneringssystem i sitt "SmartaFactory Lab" i Södertälje med målet att få en bättre översikt av processer och objekt genom produktionen.

Efter ett flertal lyckade demonstrationer och presentationer de senaste månaderna har H&D Wireless (HDW) nu inbjudits att offerera sina tjänster till ett pilotprojekt i Scanias fabriker. Redan i juni 2017 valdes HDW till leverantör av inomhuspositioneringssystem, RTLS (Real-Time Locating System), till Scanias konceptfabrik i Södertälje, kallat SmartFactory Lab. Systemet digitaliserar och visualiserar fysiska processer och identifierar bland annat hanteringen av material, flaskhalsar inom produktionen, ojämnt produktionsflöde och oväntade maskinavbrott.

- Vi är stolta över att, efter 6 månaders utvärdering i SmartFactory Lab, ha passerat en väldigt viktig milstolpe hos en av världens största lastbilstillverkare, det vill säga, att bli inbjudna att offerera i ett pilotprojekt på Scania. Vi vet att vår lösning GEPS for Industry (Griffin Enterprise Positioning Services) skapar affärsnytta: de industriföretag som implementerar RTLS-lösningar kan räkna med 20-40 procent förbättrat utnyttjande av sin utrustning, samt 6-12 månaders återbetalningstid. Det här gäller även fordonsindustrin, säger Pär Bergsten, VD och grundare av H&D Wireless AB. 

- I Scania Smart Factory Lab utvärderar vi nya teknologier och lösningar för att se vad man kan uppnå. Vidare demonstrerar vi teknologierna på ett så verkligt sätt som möjligt oberoende av den pågående produktionen, förklarar Lars Hanson, projektledare för SmartFactory Lab på Scania. Smart Factory Lab är en ny viktig del av en strukturerad process för att kunna introducera nya teknologier till Scanias fabriker globalt, inklusive systerbolaget MAN:s fabriker. 

GEPS for Industry lanserades våren 2017 och har ytterligare stärkt svenska H&D Wireless position på den snabbväxande marknaden för industriella IoT-lösningar nu också med trådlös realtidsspårning (RTLS).  
H&D Wireless system stöder flera trådlösa tekniker som UWB, BLE, RFID, GPS, NB-IoT, LTE och Wi-Fi, som kombinerat med säkerhetsprotokoll, dataanalys och artificiell intelligens, kan följa allt från gaffeltruckar till material, människor, produkter och arbetsprocesser.

Marknaden för Smart Factory och Industriell IoT växer kraftigt och beräknas vara värd mer än 225 miljarder dollar år 2022 (Markets and Markets Research).

Denna information är sådan information som H&D Wireless AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande 08:31 CET den 23de februari 2018. 

För mer information, vänligen kontakta:
Pär Bergsten
VD, H&D Wireless
Tel: 08-551 184 60
E-post:[email protected] [email protected] eller [email protected]
Web: www.hd-wireless.com

Contact Scania
Lars Hanson, Smart Factory Lab,
Tel 0707-890272
Email: [email protected] 
Web :www.scania.com

Om H&D Wireless: 
H&D Wireless är en svensk leverantör av tjänster inom Internet of Things (IoT) och Realtidspositionerings (RTLS) molnplattformar. Företagets IoT-molnplattform Griffin är en end-to-end systemlösning och består av trådlösa moduler, molntjänster och smart phone-applikationer för smarta hem och företag. Sedan 2016 erbjuder bolaget Griffin Enterprise Positioning System (GEPS™) som en molntjänst för inomhuspositionering av fysiska saker i företagens affärsprocesser. H&D Wireless grundades 2009 och är ett av Sveriges snabbast växande och mest prisbelönta IoT-företag, med över 1 100 000 trådlösa produkter levererade hittills för IoT, M2M-lösningar över hela världen. H&D Wireless aktie är sedan december 2017 noterat på Nasdaq First North i Stockholm. Företaget har tagit in närmare 70 miljoner i kapitaltillskott 2016-2017 för att investera i utveckling av lösningar för digitalisering av industrin, allmänt benämnt som Industri 4.0 och Smart Factory. FNCA Sweden AB är utsedd Certified Adviser 

Om Scania.
Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus GmbH och är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. En växande del av verksamheten är service- och tjänsteutbudet, som garanterar Scanias kunder kostnadseffektiva transportlösningar och hög tillgänglighet. Scania erbjuder också finansiella tjänster. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har idag 46 000 anställda. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Sydamerika med möjlighet till globalt utbyte av såväl komponenter som kompletta fordon. Under 2016 uppgick faktureringen till 110 miljarder kronor och resultatet efter skatt till 6,3 miljarder kronor 
Scanias pressreleaser finns på www.scania.com/group


Om H&D Wireless

Webbplats
investor.hd-wireless.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från H&D Wireless via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn HDW-B ISIN-kod SE0009889405 Certified Adviser Aqurat Fondkommission

IR-Kontakt

Pär Bergsten VD