REG

KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA I HITECH & DEVELOPMENT WIRELESS SWEDEN HOLDING AB (PUBL)

Aktieägarna i Hitech & Development Wireless Sweden Holding AB (publ), org.nr 559077-0714 ("Bolaget"), kallas härmed till extra bolagsstämma måndag den 11 november kl. 9.00 i Bolagets lokal i Kista Science Tower med adress Färögatan 33 i Stockholm.

Utövande av rösträtt vid stämman

Aktieägare, som önskar delta vid stämman, ska

  • dels vara införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken per den 1 november 2024, och, om aktierna är förvaltningsregistrerade, begära att förvaltaren rösträttsregistrerar aktierna senast den 5 november 2024, samt
  • dels ha anmält sin avsikt att delta vid stämman till Bolaget enligt anvisningarna under rubriken "Anmälan för deltagande personligen eller deltagande genom ombud" i sådan tid att anmälan är Bolaget tillhanda senast den 5 november 2024.

 

Anmälan för deltagande personligen eller deltagande genom ombud

Den som önskar delta vid stämman personligen eller genom ombud ska senast den 5 november 2024 anmäla detta till Bolaget antingen:

  • genom e-post till [email protected], eller
  • genom post till Hitech & Development Wireless Sweden Holding AB (publ), Färögatan 33, 164 51 Kista (märk kuvertet "EBS 2024").

 

I anmälan ska det uppges namn eller företagsnamn, personnummer eller organisationsnummer, adress, telefonnummer samt, i förekommande fall, antalet biträden (högst två).

 

Den som inte önskar närvara personligen får utöva sin rätt vid stämman genom ombud med skriftlig, undertecknad och daterad fullmakt. Om fullmakten utfärdats av juridisk person ska kopia av registreringsbevis eller motsvarande behörighetshandling för den juridiska personen bifogas.

 

För att underlätta inpasseringen vid stämman bör fullmakter, registreringsbevis och andra behörighetshandlingar vara Bolaget tillhanda på adressen Hitech & Development Wireless Sweden Holding AB (publ), Färögatan 33, 164 51 Kista (märk kuvertet "EBS 2024") i god tid före stämman och gärna senast den 5 november 2024.

 

Observera att anmälan om deltagande vid stämman ska ske även om aktieägaren önskar utöva sin rösträtt vid stämman genom ombud. Inskickad fullmakt gäller inte som anmälan till stämman.

 

Ett fullmaktsformulär finns tillgängligt på Bolagets hemsida, www.hd-wireless.com

 

Förvaltningsregistrerade aktier

Aktieägare som låtit förvaltarregistrera sina aktier måste, för att få utöva sin rösträtt, dels anmäla sig till stämman, dels begära att tillfälligt rösträttsregistrera aktierna i eget namn i aktieboken hos Euroclear. Sådan registrering måste vara genomförd senast den 5 november 2024 och aktieägare måste således underrätta förvaltaren härom i god tid före denna dag. Rösträttsregistrering som av aktieägare har begärts i sådan tid att registreringen har gjorts av förvaltaren senast den 5 november 2024 kommer att beaktas vid framställningen av aktieboken.

 

Ärenden på stämman

Förslag till dagordning

  1. Stämman öppnas;
  2. Val av ordförande vid stämman;
  3. Upprättande och godkännande av röstlängd;
  4. Val av en eller två justeringspersoner;
  5. Prövning om stämman blivit behörigen sammankallad;
  6. Godkännande av dagordning;
  7. Beslut om:
    1.  nyemission av aktier (utjämningsemission);
    2.  ändring av bolagsordningen (ändring 1);
    3.  sammanläggning av aktier;
  8. Beslut om ändring av bolagsordningen (ändring 2);
  9. Beslut om minskning av aktiekapitalet;
  10. Beslut om justeringsbemyndigande;
  11. Stämmans avslutande.

 

Styrelsens beslutsförslag

  1. Val av ordförande vid stämman

Styrelsen föreslår att den som styrelsen anvisar väljs till ordförande på stämman.

 7. Beslut om:

Stämmans beslut i enlighet med punkterna a)-c) nedan är villkorade av varandra och stämmans beslut i enlighet därmed ska antas som ett beslut.

a) nyemission av aktier (utjämningsemission)

För att möjliggöra den föreslagna sammanläggningskvoten enligt punkten c) nedan föreslår styrelsen att stämman beslutar om nyemission av 5 966 aktier av serie A och 11 105 371 aktier av serie B, innebärande en ökning av aktiekapitalet med 111 113,37 kronor, i enlighet med följande villkor.

  1. Rätt att teckna de nya aktierna av serie A och serie B ska, med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, endast tillkomma H&D Ventures AB ("Garanten") med en skyldighet för Garanten att överföra aktierna för utjämning enligt punkten c) nedan. Skälet till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är (i) att åstadkomma ett antal aktier av serie A respektive B, likväl totalt antal aktier i Bolaget, som är jämnt delbart med sammanläggningskvoten enligt punkt c) nedan samt (ii) möjliggöra leverans av aktier till aktieägare vars innehav av aktier inte motsvarar ett fullt antal nya aktier i enlighet med punkt c) nedan.
  2. Teckning av aktier ska ske genom kontant betalning till ett av Bolaget anvisat bankkonto senast den 15 november 2024. Styrelsen ska ha rätt att förlänga tecknings- och betalningstiden.
  3. Teckningskursen för de nya aktierna ska vara 0,01 kronor per aktie, motsvarande aktierna kvotvärde. Skälet till att teckningskursen anges till kvotvärdet är för att nyemissionen genomförs i syfte (i) att åstadkomma ett antal aktier av serie A respektive B, likväl totalt antal aktier i Bolaget, som är jämnt delbart med sammanläggningskvoten enligt punkten c) nedan samt (ii) möjliggöra leverans av aktier till aktieägare vars innehav av aktier inte motsvarar ett fullt antal nya aktier i enlighet med punkt c) nedan.
  4. Garanten får inte teckna färre aktier än Garanten har rätt att teckna. Överteckning kan inte ske.
  5. De nya aktierna ska medföra rätt till utdelning första gången på den avstämningsdag för utdelning som infaller närmast efter det att de nya aktierna har registrerats hos Bolagsverket och aktierna har förts in i aktieboken hos Euroclear Sweden AB.
  6. Styrelsen eller den styrelsen utser bemyndigas att vidta de mindre justeringar i detta beslut som kan komma att vara nödvändiga i samband med registrering hos Bolagsverket eller Euroclear Sweden AB.

 b) ändring av bolagsordningen (ändring 1)

Styrelsen föreslår att stämman beslutar om att anta en ny bolagsordning i enlighet med följande.

Ändringen föreslås för att möjliggöra den föreslagna sammanläggningen enligt punkten c) nedan. Ändringen avser följande:

 

Föregående lydelse

Föreslagen lydelse

§ 5

Aktier kan utges i två serier, serie A och serie B. Sammanlagt lägsta antal aktier skall vara 863 419 914 och sammanlagt högsta antal aktier skall vara 3 453 679 656. Aktier av serie A kan utges till ett antal av högst 3 453 679 656 och aktier av serie B till ett antal av högst 3 453 679 656.

 

[Efterföljande stycken ska inte ändras]

§ 5

Aktier kan utges i två serier, serie A och serie B. Sammanlagt lägsta antal aktier skall vara 1 897 404 och sammanlagt högsta antal aktier skall vara 7 589 616. Aktier av serie A och serie B får vardera emitteras till ett antal motsvarande maximala aktiekapitalet.

 

[Efterföljande stycken ska inte ändras]

Styrelsen, den verkställande direktören, eller den styrelsen utser, bemyndigas att vidta de mindre justeringar i detta beslut som kan visa sig nödvändiga i samband med registreringen därav.

c) sammanslagning av aktier

Styrelsen föreslår att bolagsstämman beslutar att genomföra en sammanläggning av aktier 1:1 000 genom att 1 000 aktier sammanläggs till en (1) aktie. Om en aktieägares nuvarande innehav av aktier inte motsvarar ett fullt antal nya aktier, kommer denna aktieägare av Garanten vederlagsfritt att erhålla så många aktier (1-999 stycken) att dennes innehav, efter tillägg av Garanten tillhandahållna aktier, blir jämnt delbart med 1 000, så kallad avrundning uppåt. Skälet till sammanläggningen är att styrelsen vill åstadkomma ett för Bolaget ändamålsenligt antal aktier. Beslutet är villkorat av att Garanten inför sammanläggningen vederlagsfritt tillskjuter aktier till de aktieägare vars antal inte är jämnt delbart med 1 000. Garanten kommer erhålla ersättning för de aktier som Garanten bistår med i syfte att uppnå kostnadsneutralitet.

Bolagets två aktieslag behandlas lika vid sammanläggningen, innebärande att en innehavare av 1 000 aktier av serie A kommer efter sammanläggningen inneha en (1) aktie av serie A. På motsvarande sätt kommer en innehavare av 1 000 aktier av serie B att efter sammanläggningen inneha en (1) aktie av serie B.

Beslutet ska registreras hos Bolagsverket och styrelsen bemyndigas att fastställa avstämningsdag för sammanläggningen, vilken dock inte får infalla före den tidpunkt då beslutet om sammanläggningen har registrerats hos Bolagsverket. Beslutet är villkorat av bolagsstämman fattar beslut i enlighet med punkterna a) och b) ovan och att Garanten tecknar aktier i utjämningsemissionen. Stämman instruerar styrelsen att registrera beslutet tidigast i samband med att utjämningsemissionen registreras.

Vidare information om förfarandet vid sammanläggningen kommer att meddelas i samband med att styrelsen beslutar om avstämningsdag. Styrelsen, den verkställande direktören, eller den styrelsen utser, ska äga rätt att vidta de smärre justeringar som kan bli erforderliga i samband med registrering av beslutet eller på grund av andra formella krav.

8. Beslut om ändring av bolagsordningen (ändring 2)

Styrelsen föreslår att stämman beslutar om att anta en ny bolagsordning i enlighet med följande.

 Ändringen föreslås i syfte att möjliggöra den minskning av aktiekapitalet som styrelsens föreslår enligt punk 9 på dagordningen. Ändringen avser följande:

Föregående lydelse

Föreslagen lydelse

§ 4

Aktiekapitalet skall utgöra lägst 8 634 199 och högst 34 536 796 kronor.

§ 4

Aktiekapitalet skall utgöra lägst 4 743 510 och högst 18 974 040 kronor.

 

Styrelsen, den verkställande direktören, eller den styrelsen utser, bemyndigas att vidta de mindre justeringar i detta beslut som kan visa sig nödvändiga i samband med registreringen därav.

 

Beslutet är villkorat av att stämman fattar beslut i enlighet med punkterna 7 och 9 på dagordningen samt att dessa beslut registreras hos Bolagsverket.

 

  1. Beslut om minskning av aktiekapitalet

Styrelsen föreslår att stämman beslutar om minskning av Bolagets aktiekapital med 14 230 530 kronor. Minskningen ska genomföras utan indragning av aktier genom att aktiens kvotvärde ändras från 10,00 kronor till 2,50 kronor per aktie, med beaktan av den sammanläggning som styrelsen föreslår under punk 7 på dagordningen. Minskningsbeloppet ska användas för avsättning till fritt eget kapital.

 Minskningen genomförs för att minska aktierna kvotvärde i syfte att åstadkomma en ändamålsenlig kapitalstruktur samt för att frigöra kapital. Utöver att uppnå en ändamålsenlig kapitalstruktur bedömer styrelsen att minskningen är till fördel för såväl Bolaget som dess aktieägare då det framöver skapar en större flexibilitet i finansieringshänseende. Efter minskningen kommer Bolagets aktiekapital att uppgå till 4 743 510 kronor fördelat på 49 603 aktier av serie A och 1 847 801 aktier av serie B, totalt 1 897 404 aktier, envar med ett kvotvärde om 2,50 kronor.

Styrelsen, den verkställande direktören, eller den styrelsen utser, bemyndigas att vidta de mindre justeringar i detta beslut som kan visa sig nödvändiga i samband med registreringen därav.

 Verkställande av beslutet kräver tillstånd från Bolagsverket, eller, i tvistiga fall, allmän domstol.

 Beslutet är villkorat av att stämman fattar beslut i enlighet med punkterna 7 och 8 på dagordningen och att dessa registreras hos Bolagsverket.

10, Beslut om justeringsbemyndigande

Styrelsen eller den styrelsen i övrigt förordnar, ska bemyndigas att vidta de smärre justeringar och förtydliganden i vid stämman fattade beslut som kan visa sig nödvändiga för registrering av besluten.

Antalet aktier och röster

Per kallelsedagen uppgår det totala antalet aktier i Bolaget till 1 888 292 663 och antal röster i Bolaget till 2 332 665 969. Bolaget innehar inga egna aktier.

Majoritetskrav

För giltigt beslut enligt punkterna 7b), 8 och 9 på dagordningen krävs att besluten biträtts av aktieägare med minst två tredjedelar av såväl de angivna rösterna som de aktier som är företrädda vid stämman. För giltigt beslut enligt punkt 7a) på dagordningen krävs att beslutet biträtts av aktieägare med minst nio tiondelar av såväl de angivna rösterna som de aktier som är företrädda vid stämman.

Övrigt

Fullmaktsformulär kommer hållas tillgänglig senast tre veckor före stämman och fullständiga förslag till beslut med tillhörande handlingar kommer att hållas tillgängliga senast två veckor före stämman. Kallelsen och handlingar enligt ovan hålls tillgängliga hos Bolaget på Kista Science Tower, Färögatan 33, 164 51 Kista och på Bolagets webbplats, www.hd-wireless.com, och sänds till de aktieägare som begär det och uppger sin e-mail- eller postadress. Bolagsstämmoaktieboken tillhandahålls på Bolagets kontor på ovan adress.

Aktieägarna erinras om rätten att, vid den extra bolagsstämman, begära upplysningar från styrelsen och verkställande direktören i enlighet med 7 kap 32 § aktiebolagslagen.

Behandling av personuppgifter

För information om hur dina personuppgifter behandlas hänvisas till den integritetspolicy som finns tillgänglig på Euroclears hemsida www.euroclear.com/Integritetspolicy-bolagsstammor-svenska.pdf.

                                                                                  

 

Stockholm i oktober 2024

Hitech & Development Wireless Sweden Holding AB (publ)

Styrelsen

För ytterligare information vänligen kontakta:

Pär Bergsten,
VD och koncernchef, H&D Wireless
Växel +46-8-55118460
Email: [email protected] Web: www.hd-wireless.com

Om H&D Wireless:

H&D Wireless förbättrar fysiska affärsprocessers effektivitet och säkerhet inom tillverkningsindustri (Industry4.0) och smarta städer med egenutvecklad teknik och tjänster. Fokussegment är industrier som verkstad och läkemedel samt Smart City, det vill säga hållbara städer. Bolaget är marknadsledande genom en egenutvecklad teknologi för radiopositionering och kombination med AI (machine learning) som används för analys av kunders processer och nyckeltal. Världsledande tjänster har byggts och marknadsförs som de molnbaserade mjukvaruplattformarna Griffin® IoT och Griffin Enterprise Positioning Services (GEPS®) samt vidare erbjuds teknologi i form av radiomoduler och konsulter inom mekanisk produktionsberedning och IoT/Wireless Turn-key ODM projekt. H&D Wireless har sedan start 2009 utvecklat och sålt över 2,5 miljon radiomoduler som byggs in i kunders produkter och gör det möjligt att trådlöst koppla upp dessa till internet. Bland kunderna kan nämnas Volvo Cars, Volvo AB, AstraZeneca och Atlas Copco. H&D Wireless aktie är sedan december 2017 noterat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm.  G&W Fondkommission är Certified Adviser. Webb address:  www.gwkapital.se

www.hd-wireless.com


Om H&D Wireless

Webbplats
investor.hd-wireless.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från H&D Wireless via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn HDW-B ISIN-kod SE0009889405 Certified Adviser Aqurat Fondkommission

IR-Kontakt

Pär Bergsten VD