REG

Italiensk kund beställer GEPS förstudie av H&D Wireless

Nasdaq First North Growth Market-listade H&D Wireless AB, har till sitt produktområde GEPS fått en beställning av en förstudie från en italiensk industrikund. Man ser att GEPS™ for Industry - External logistics skulle fylla ett behov man har inom transportlogistik. Ordervärdet är ca 100kSEK men strategiskt intressant.

GEPS™ for Industry - External logistics innebär att själva godsbärarna kommer att följas mellan kundens fabriker och kundens kunders fabriker, vilka finns spridda över hela världen. H&D Wireless har varit i diskussion med kunden under 6 månader och de kan nu bli den första GEPS kunden utanför Sverige.

Sensortaggen som används i tjänsten External logistics är Raven Box827 som inte kräver någon infrastruktur så som tex Wi-Fi eftersom den använder den nya IoT Maskin-Maskin standarderna LTE-M och NB-IoT som går över mobilnätet genom tex operatörer som Telia och Telenor och möjliggör låg strömförbrukning och låg datakostnad vilket också ger en mycket liten och snygg design.

H&D Wireless egenutvecklade lösning GEPS™ for Industry (Griffin Enterprise Positioning Service) möjliggör en högre grad av automatisering för tillverkande företag. Systemet digitaliserar och visualiserar fysiska processer och identifierar bland annat hanteringen av material, flaskhalsar inom produktionen, nyttjandegrad av resurser och oväntade maskinavbrott genom radiopositionering och artificiell intelligens (AI). Ambitionen är att sänka kostnader för tillverkning, minska ledtider och kapitalbindning. GEPS™ for Industry har idag fem applikationer där External logistics är den nyaste och den där Raven Box827 är den centrala teknologin för att ge data till GEPSs samtliga tjänster så som Asset management, Fleet management och Productions Logistic.

HDW har efter lanseringen av Raven Box827, för industriapplikationer iIoT, funnit nytta inom ett flertal områden och kunder som vill digitalisera sin gamla utrustning för att kunna applicera nya tjänster. Hittills har Box827 vunnit projekt hos Scania för lyftkranar, hos Åkerstedts för fläktar, samt pågående projekt med Ericsson där taggen är med för att dema IoT i Operatörernas 5G nät.

Den italienska kunden har introducerats genom vår nya samarbetspartner Avnet, som vi diskuterat GEPS och Griffin med sedan våren 2020 och är en av de potentiella kunderna till vår tjänstedel (SaaS) som kan bli verkligt stora. Projektet för att följa den italienska kundens produkter till deras kunder beräknas vara i drift från sommaren 2024 och uppskattas att omsätta 30-40MSEK under en femårsperiod. Både kund och projekt är omgärdat av sekretess i detta läge och mera detaljer kommer att kunna lämnas då projektet kommit längre fram i processen.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Pär Bergsten,
VD och koncernchef, H&D Wireless
Växel +46-8-55118460
Email: [email protected] Web: www.hd-wireless.com

Om H&D Wireless:

H&D Wireless är en svensk leverantör av teknologi och tjänster inom Internet of Things (IoT) och Realtidspositionering (RTLS+GPS) med molnplattformarna Griffin® samt GEPS®. H&D Wireless grundades 2009 och har levererat över 1 miljon trådlösa produkter hittills för IoT och M2M-lösningar över hela världen. Företaget utvecklar och levererar lösningar som digitaliserar och visualiserar fysiska processer och identifierar bland annat hanteringen av material, verktyg och maskiner med sin egenutvecklade lösning GEPS® (Griffin Enterprise Positioning Service). Sen halvårsskiftet 2019, ingår även systemet Casat i koncernen. Bland Casat kunderna kan nämnas Swegon, Penta och Parker. H&D Wireless aktie är sedan december 2017 noterat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm med Aqurat Fondkommission AB som Certified Adviser. E-post: [email protected] Tel nr: +46 (0)8- 684 05 800 Webb address: www.aqurat.se

www.hd-wireless.com


Om H&D Wireless

Webbplats
investor.hd-wireless.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från H&D Wireless via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn HDW-B ISIN-kod SE0009889405 Certified Adviser Aqurat Fondkommission

IR-Kontakt

Pär Bergsten VD