REGMAR

Instagrid signerar ramavtal med H&D Wireless värt 20Msek

Nasdaq First North Growth Market-listade H&D Wireless AB har signerat ett 3-årigt ramavtal med Instagrid GmbH där man väljer H&D Wireless som exklusiv ODM-partner för volymleveranser av en trådlös IoT enhet. IoT enheten är integrerad i en nyckelprodukt hos Instagrid med planerad livslängd på över 3 år. Ramavtalet uppskattas ha ett värde av 20 MSEK över perioden.

H&D Wireless sedan tidigare fått uppdraget från Instagrid GmbH, vilket rapporterades i PM den 2023-11-21, att utveckla en ny IoT enhet för fjärrstyrning och monitorering av deras produkter i två varianter. Nu vill Instagrid utvidga detta uppdrag med att även beställa volymproduktionen som planeras att starta sommaren 2024. Uppdraget kommer att utföras av produktlinjen Griffin IoT inom H&D Wireless Connectivity AB. Avnet-Silica är utsedd som distributör genom avtalet.

Ramavtalet uppskattas generera en omsättning hos H&D Wireless på ca 20Msek under första 3 åren och innehåller förutom ett utpekande av H&D Wireless som exklusiv ODM-tillverkare av IoT enheten, också att Instagrid förbinder sig att beställa den första volymen för kommande 12 månader till ett värde av ca 7Msek.

Denna information är sådan information som H&D Wireless AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande 11:00 2 april 2024.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Pär Bergsten,
VD och koncernchef, H&D Wireless
Växel +46-8-55118460
Email: [email protected] Web: www.hd-wireless.com

Om H&D Wireless:

H&D Wireless förbättrar fysiska affärsprocessers effektivitet och säkerhet inom tillverkningsindustri (Industry4.0) och smarta städer med egenutvecklad teknik och tjänster. Fokussegment är industrier som verkstad och läkemedel samt Smart City, det vill säga hållbara städer. Bolaget är marknadsledande genom en egenutvecklad teknologi för radiopositionering och kombination med AI (machine learning) som används för analys av kunders processer och nyckeltal. Världsledande tjänster har byggts och marknadsförs som de molnbaserade mjukvaruplattformarna Griffin® IoT och Griffin Enterprise Positioning Services (GEPS®) samt MES-mjukvaran Casat™, samt vidare erbjuds teknologi i form av radiomoduler och konsulter inom mekanisk produktionsberedning och IoT/Wireless. H&D Wireless har sedan start 2009 utvecklat och sålt över en miljon radiomoduler som byggs in i kunders produkter och gör det möjligt att trådlöst koppla upp dessa till internet. Bland kunderna kan nämnas Volvo Cars, Volvo Penta, AstraZeneca och Parker. H&D Wireless aktie är sedan december 2017 noterat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm med Aqurat Fondkommission AB som Certified Adviser. E-post: [email protected] Tel nr: +46 (0)8- 684 05 800 Webb address: www.aqurat.se 

www.hd-wireless.com


Om H&D Wireless

Webbplats
investor.hd-wireless.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från H&D Wireless via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn HDW-B ISIN-kod SE0009889405 Certified Adviser Aqurat Fondkommission

IR-Kontakt

Pär Bergsten VD