H&D Wireless påbörjar nu produktion och leverans till Instagrid.

Nasdaq First North Growth Market noterade H&D Wireless AB har nu påbörjat produktion och leveranser av den kommunikationsmodul till Instagrid Gmbh som bolaget tidigare rapporterat om 2024-04-02.

H&D Wireless sedan tidigare fått uppdraget från Instagrid GmbH, vilket rapporterades i PM den 2023-11-21, att utveckla en ny IoT enhet för fjärrstyrning och monitorering av kundens produkter i två varianter. I april 2024 lade även Instagrid uppdrag med att även beställa volymproduktionen först genom ett ramavtal och sedan med första order om 7Msek som nu har startat tillverkas i förra veckan. Ramavtalet uppskattas generera en omsättning hos H&D Wireless på ca 20Msek under första 3 åren och innehåller förutom ett utpekande av H&D Wireless som exklusiv ODM-tillverkare av IoT enheten också att Instagrid förband sig att beställa den första volymen för kommande 12 månader till ett värde av ca 7Msek, vilket täcker volymbehovet från juli-2024 tom Q1-2025.

Instagrid är första kunden för bolagets nya satsning på att tillhandahålla en komplett ODM-affärsmodell. ODM står för Original Design Manufacturing och innebär att bolaget både gör full Wireless/IoT-R&D utveckling, industrialiserar samt utför produktionen i en egenutvecklad semiautomatisk robot-produktionslina åt en kund.

Bolaget räknar med 3-4 kunder per år av denna typ framöver inom de närmaste åren.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Pär Bergsten,
VD och koncernchef, H&D Wireless
Växel +46-8-55118460
Email: [email protected] Web: www.hd-wireless.com

Om H&D Wireless:

H&D Wireless förbättrar fysiska affärsprocessers effektivitet och säkerhet inom tillverkningsindustri (Industry4.0) och smarta städer med egenutvecklad teknik och tjänster. Fokussegment är industrier som verkstad och läkemedel samt Smart City, det vill säga hållbara städer. Bolaget är marknadsledande genom en egenutvecklad teknologi för radiopositionering och kombination med AI (machine learning) som används för analys av kunders processer och nyckeltal. Världsledande tjänster har byggts och marknadsförs som de molnbaserade mjukvaruplattformarna Griffin® IoT och Griffin Enterprise Positioning Services (GEPS®) samt vidare erbjuds teknologi i form av radiomoduler och konsulter inom mekanisk produktionsberedning och IoT/Wireless Turn-key ODM projekt. H&D Wireless har sedan start 2009 utvecklat och sålt över 2,5 miljon radiomoduler som byggs in i kunders produkter och gör det möjligt att trådlöst koppla upp dessa till internet. Bland kunderna kan nämnas Volvo Cars, Volvo AB, AstraZeneca och Atlas Copco. H&D Wireless aktie är sedan december 2017 noterat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm med G&W Fondkommission AB som Certified Adviser. Webb address:  www.gwkapital.se

www.hd-wireless.com


Om H&D Wireless

Webbplats
investor.hd-wireless.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från H&D Wireless via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn HDW-B ISIN-kod SE0009889405 Certified Adviser Aqurat Fondkommission

IR-Kontakt

Pär Bergsten VD