H&D Wireless lanserar GEPS Raven Taggar med NB-IoT för utomhus- och inomhus positionering

Barcerlona, 28 februari 2018, H&D Wireless lanserar GEPS Raven Taggar med NB-IoT för utomhus- och inomhus positionering vilket möjliggör för företag att följa materialflöden såväl mellan fabriker som inom fabriker.

GEPS Raven Taggar kompletterar nuvarande Griffin Enterprise Positioning Services (GEPS), ett realtids Inomhus positioneringssystem för industri, detaljhandel och stora anläggningar.  

"Utomhuskommunikation och positionering med Cat. M1 och NB-IoT ett stort teknologiskt språng med enorma möjligheter till branschen. Det innebär att våra kunder som exempelvis har börjat testa GEPS att spåra och analysera materialflöden i sina anläggningar, nu också kan följa flödet mellan fabrikerna under hela transporten," säger Pär Bergsten, H&D Wireless VD och grundare, på plats i Barcelona. "  

GEPS Raven Taggar kan följa med materialet löst under transport eller fästas på transportförpackningen och finns i olika former, monteringslösningar, radio standarder och med en batteritid på mellan 1 och 5 år. GEPS Raven Taggar använder GEPS RTLS för positionering inomhus och utvidgar den med positionering utomhus för att stödja industrin 4,0. 

Fördelar med positinering i realtid, din verksamhetsavatar 

 •  Full insyn i dina processer i realtid för att förbättra effektiviteten och kundnyttan 
 •  Full kontroll över flöden av det material, verktyg eller annat man vill följa 
 •  Övervaka och mäta verksamheten i realtid
 •  Minska kapitalbindningen i balansräkningen 
 •  Pre-integrerad för SAP-användare 

GEPS Raven Tag nyckel dragen omfatta: 

 •  Molnbaserad tjänst 
 •  RTLS inomhus & utomhus användning 
 •  A-GPS, Cat. M1, NB1, EGPRS, UWB, ble, Wi-Fi NFC 
 •  5 års batteritid 
 •  Snabb montering 
 •  IP-klass 67 
 •  FCC, CE, IC certifiering 

GEPS för industrin lanserades under våren 2017 och har förstärkt H &D Wireless position på den snabbt växande marknaden för industriella IoT-lösningar, nu även med trådlös spårning i realtid (RTLS) både inne och ute. Marknaden för smart Factory och Industrial IoT växer kraftigt och beräknas vara värd mer än $225 000 000 000 i 2022 (marknader och marknadsundersökningar). 

Denna information är sådan information som H&D Wireless AB är skyldig att offentliggöra enligt EU-förordningen om marknadsmissbruk. Informationen lämnades, genom kontaktpersonen ovan, till publikation 08:30 CET den 28Th av Februari 2018. 

För mer information, kontakta:  
Pär Bergsten VD, H&D Wireless AB  
Tel: + 46-8-551 184 60  
Email: [email protected] eller [email protected] 
Webb: www.hd-wireless.com  

Om H&D Wireless 
H&D Wireless är en svensk leverantör av tjänster inom Internet of Things (IoT) och Realtidspositionerings (RTLS) molnplattformar. Företagets IoT-molnplattform Griffin är en end-to-end systemlösning och består av trådlösa moduler, molntjänster och smart phone-applikationer för smarta hem och företag. Sedan 2016 erbjuder bolaget Griffin Enterprise Positioning System (GEPS™) som en molntjänst för inomhuspositionering av fysiska saker i företagens affärsprocesser. H&D Wireless grundades 2009 och är ett av Sveriges snabbast växande och mest prisbelönta IoT-företag, med över 1 100 000 trådlösa produkter levererade hittills för IoT, M2M-lösningar över hela världen. H&D Wireless aktie är sedan december 2017 noterat på Nasdaq First North i Stockholm. Företaget har tagit in närmare 70 miljoner i kapitaltillskott 2016-2017 för att investera i utveckling av lösningar för digitalisering av industrin, allmänt benämnt som Industri 4.0 och Smart Factory. FNCA Sweden AB är utsedd Certified Adviser


Om H&D Wireless

Webbplats
investor.hd-wireless.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från H&D Wireless via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn HDW-B ISIN-kod SE0009889405 Certified Adviser Aqurat Fondkommission

IR-Kontakt

Pär Bergsten VD