H&D Wireless får Norsk genombrottsorder på SPB228

H&D Wireless, Sveriges ledande leverantör av IoT-uppkoppling och IoT-moln- och RTLS-plattformslösningar, får genombrottsorder på den nya SPB228 WIFI/BT-modulen till ett värde av 90 kUSD. Ordern kommer från norska företaget No-Isolation till sin sin Av2©, en telefonbasrerad robot för svårt sjuka patienter, samt Komp©, som är en kommunikationsutrustning för pensionärer och deras familjer. Produktionen startar sommaren 2018.

SPB228 är det senaste tillskottet i Accelererate © -modulfamiljen, som nyligen lanserades på CES i Las Vegas. Ordervärdet är på 90,000 USD (750 000 SEK) och kommer att levereras under april-augusti 2018. 

- Vi är mycket glad över att ha fått denna genombrottorder för SPB228, den bekräftar vår nya strategiska portfölj av trådlösa moduler. Designprocessen har varit mycket snabb sedan modulen lanserades på marknaden under januari 2018 och vi är redan in-konstruerade i tio kunders produkter, säger Pär Bergsten, VD och grundare av H&D Wireless.

- Vi är mycket glada att samarbeta med H&D Wireless. Vid utveckling av ny teknik för utsatta och sårbara grupper av människor, är det viktigt att ha samarbetspartners som förstår vikten av uppdraget och dess betydelse. Med H&D Wireless som vår partner, kan vi få ännu fler människor ut ur ensamheten, säger Karen Dolva VD och medgrundare av No Isolation.  

AV2©, är No Isolations nästa generation telebaserade robot som skapats för att hjälpa barn och unga vuxna med långtidssjukdom att delta i deras vardag, samt Komp©, en lättanvänd kommunikationsenhet utvecklad för äldre personer och deras anhöriga. Komp är både en app och en fysisk enhet där nätverk (familjer/vänner) kan dela foton, meddelanden och videosamtal.

Mer om SPB228 WLAN 

Med SPB228 är utvecklarna inriktade på ett brett spektrum av applikationer som:

  • Hög prestanda och säkra industriella styr-och övervakningssystem  
  • Konsumentelektronikenheter som spel, surfplattor och och mobil datoranvändning  
  • Smarta hem-system med hög prestanda, inklusive video, ljud, säkerhet och kontroll monitor-system 

Modulen, baserat på 28nm chipteknik, är en Ultra-hög-Performance modul som integrerar alla funktioner för en WLAN 2x2 MU-MIMO Wave2 Dual-band och Bluetooth 5 multiradio redo för integration i Linux-plattformar.  

Den M. 2 12x16mm stora, låg effekt och mångsidiga modulen möjliggör en funktionsrik klientlösning som ger ett nominellt värde på 866.7Mbps datahastighet. SPB228 stöder helt samtidig eller oberoende drift av WLAN och Bluetooth och har flera PCIe, USB och SDIO standard höghastighetsgränssnitt för att förenkla integrationen i värdsystem. Den levereras med dubbla antennanslutningar som standard för flexibelt val av antenner. Modulen är FCC, IC och CE certifierade.  

Denna information är sådan information som H&D Wireless AB är skyldig att offentliggöra enligt EU-förordningen om marknadsmissbruk. Informationen lämnades, genom kontaktpersonen ovan, till publikation 08:30 CET den 3de april 2018.

För ytterligare information vänligen kontakta: 
H&D Wireless Av  
Telefon: + 46-8-551 18 460 
Email: [email protected] 
Webb: www.HD-Wireless.com 

Nyttiga länkar: 
https://www.HD-Wireless.com/Connectivity/
https://www.noisolation.com/UK/

Om H&D Wireless: 
H&D Wireless är ett svenskt Internet of Things moln-och plattforms systemleverantör. Dess Griffin IoT Cloud-plattform är en end-to-end-lösning som innehåller trådlösa moduler i världsklass, molntjänster med analys och artificiell intelligens och smartphone-applikationer för smarta hem och företag. Sedan 2016 erbjuder företaget Griffin företags positioneringstjänster (GEPS ™) som en molntjänst för positionering inomhus av fysiska saker i affärsprocesser. H&D Wireless var grundades 2009 och är bland Sveriges snabbast växande och mest prisbelönta IoT-företag, med mer än 1 100 000 trådlösa produkter levererat uppdaterat för IoT och M2M-lösningar över hela världen. Den 22 december 2017 noterades H&D Wireless AB på Nasdaq First North. 

Om No Isolation: 
No Isolation grundades i oktober 2015, Norge. Företaget tar itu med ensamhet och ofrivillig social isolering genom att vara en ledare i frågor som rör ämnet, samt bygga verktyg för människor som lever i utsatta situationer. Den första verktyget var AV1, en telenärvaro robot som skapats för att hjälpa barn och unga vuxna med långtidssjukdom att delta i deras vardagsliv. AV1 lanserades i augusti 2016 och hjälper för närvarande mer än 400 barn och unga vuxna i Norge, Sverige, Danmark, Storbritannien, Nederländerna, Tyskland, Frankrike Schweiz och Belgien. Den andra lösningen är Komp, en kommunikationsenhet som är enkel att använda och att utvecklas med för pensionärer och deras familjer. Komp är både en app och en fysisk enhet där nätverk (familjer/vänner) kan dela foton, meddelanden och videosamtal.


Om H&D Wireless

Webbplats
investor.hd-wireless.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från H&D Wireless via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn HDW-B ISIN-kod SE0009889405 Certified Adviser Aqurat Fondkommission

IR-Kontakt

Pär Bergsten VD