REGMAR

H&D Wireless erhåller strategisk viktig order från Scania med initialt värde om 0,5 MSEK

Nasdaq First North Growth Market-listade H&D Wireless AB, har tillsammans med Scania ingått ett 12 månaders avtal för test av RTLS systemet GEPS i fabriken. Sen juni 2017 har H&D Wireless en installerad pilot på Scania Smart Factory där nya system för digitalisering av fabriken testas. Nu går samarbetet in i en ny fas då H&D Wireless kommer att installera GEPS for Industry i Scanias transmissionsfabriker i Södertälje.

Scania har testat GEPS for Industry (Griffin Enterprise Positioning Services) i det nya Smart Factory sedan hösten 2018. Detta går nu in i ett nytt skede när man väljer att installera GEPS på fabrikerna för transmissionsprodukter i Södertälje. Avtalslängden sträcker sig över 12 månader med möjlighet till förlängning årsvis och man har initialt beställt en sats med sensorer för att täcka de tre fabrikerna och deras trucktrafik. Ordervärdet är initialt cirka 0,5MSEK och värderas som strategiskt viktig.

"GEPS kommer nyttjas i transmissionverkstäderna för att dokumentera och analysera nuvarande trucktrafik, för att i efterföljande steg optimera nyttjande av truckarna och sedan eventuellt modernisera logistiksystemet" säger Jakob Holmgren, Chef för Digitalisering på transmissionsfabrikerna.

"H&D Wireless är en strategisk partner till Scania Smart Factory. GEPS har bedömts som en mogen teknik i Smart Factory Lab. Vi tar nu nästa steg och utvärderar tekniken tillsammans med en av våra verkstäder. Vi ska även utnyttja den kommande installationen i ett Svensk-Koreanskt forskningsprojekt där Scania och H&D Wireless samarbetar." säger Lars Hanson, Scania Smart Factory Lab.

"Vi är i en spännande fas i vårt samarbete i Scania Smart Factory Lab, då GEPS tagit steget ut från Smart Factory till en riktig fabrik för att koncepttests." Pär Bergsten, VD och grundare H&D Wireless.

För att få veta mer om GEPS for Industry, kontakta [email protected]

2019-11-05

Denna information är sådan information som H&D Wireless AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande 12:10 CET den 5 november 2019.

För ytterligare information om detta pressmeddelande vänligen kontakta:

Frida Nordeman,
IR & PR Communications Manager
Växel +46-8-55118460
Email: [email protected]
Web: www.hd-wireless.com

Om H&D Wireless

H&D Wireless är en svensk leverantör av teknologi och tjänster inom Internet of Things (IoT) och Realtidspositionering (RTLS+GPS) med molnplattformarna Griffin® samt GEPS®. H&D Wireless grundades 2009 och har levererat över 1 miljon trådlösa produkter hittills för IoT och M2M-lösningar över hela världen. Företaget utvecklar och levererar lösningar som digitaliserar och visualiserar fysiska processer och identifierar bland annat hanteringen av material, verktyg och maskiner med sin egenutvecklade lösning GEPS® (Griffin Enterprise Positioning Service). Sen halvårsskiftet 2019, ingår även MVV Holding med MES systemet Casat i koncernen. Bland Casat kunderna kan nämnas Volvo Penta och Parker. H&D Wireless aktie är sedan december 2017 noterat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm med Aqurat Fondkommission AB som Certified Adviser. E-post: [email protected] Tel nr: +46 (0)8- 684 05 800 Webb address: www.aqurat.se


Om H&D Wireless

Webbplats
investor.hd-wireless.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från H&D Wireless via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn HDW-B ISIN-kod SE0009889405 Certified Adviser Aqurat Fondkommission

IR-Kontakt

Pär Bergsten VD