H&D Wireless blir nya medlemmar i Odette

Nasdaq First North-listade H&D Wireless, som utvecklar och säljer IoT-moduler och RTLS-positioneringstjänster (real time location service) till tillverkningsindustrin, blir medlemmar i branschorganisationen Odette Sweden, för att bidra till standardiseringen av Industri 4.0-lösningar inom fordonsindustrin.

Införandet av Odette-framtagna standarder medför redan i dag optimering av transporter, minskat kapital bundet i material och mindre produktionsstopp och införandet av Odette standards i GEPS skulle ge fordonsindustrin möjlighet för realtidsspårning av material under hela transportsträckan - dvs. inte endast från leverantör till ankomst i fabrik utan hela vägen till montering. Det går alltså att skapa än större besparingar och lönsamhet genom att digitalisera tillverkningsindustrin ytterligare, säger Pär Bergsten, VD och grundare av H&D Wireless.

- Vi inom Odette Sweden hälsar H&D Wireless välkomna som ny medlem. Vi ser stora möjligheter med att kombinera vårt koncept och standard för godshantering med realtidsspårning från H&D Wireless och inom GEPS och ser fram emot att följa deras arbete med implementering och tester av detta, säger Odettes VD Ingrid Lundberg.

Griffin Enterprise Positioning Service, GEPS™, är en teknisk plattform och system för att leverera tjänster för att positionera fysiska objekt inomhus i realtid med möjlighet att analysera och visualisera den värdekedja som digitaliserats. GEPS erbjuds till en mängd segment och applikationer.

Odette Sweden är ett medlemsfinansierat samarbetsorgan med de svenska fordonstillverkarna som viktigaste intressenter. Genom internationellt samarbete, arbetar man med att ta fram gemensamma rekommendationer och standarder för fordonstillverkarna och dess leverantörer.  Se www.odette.se 

Denna information är sådan information som H&D Wireless AB är skyldig att offentliggöra enligt EU-förordningen om marknadsmissbruk. Informationen lämnades, genom kontaktpersonen ovan, till publikation 08:30 CET den 10de september 2018. 

För ytterligare information vänligen kontakta: 
H&D Wireless
Pär Bergsten, VD
Telefon: + 46-708-274557 
Email: [email protected] 
Webb: www.HD-Wireless.com  

Om H&D Wireless: 
H&D Wireless är ett svenskt Internet of Things moln-och plattforms systemleverantör. Dess Griffin IoT Cloud-plattform är en end-to-end-lösning som innehåller trådlösa moduler i världsklass, molntjänster med analys och artificiell intelligens och smartphone-applikationer för smarta hem och företag. Sedan 2016 erbjuder företaget Griffin företags positioneringstjänster (GEPS ™) som en molntjänst för positionering inomhus av fysiska saker i affärsprocesser. H&D Wireless var grundades 2009 och är bland Sveriges snabbast växande och mest prisbelönta IoT-företag, med mer än 1 100 000 trådlösa produkter levererat uppdaterat för IoT och M2M-lösningar över hela världen. Den 22 december 2017 noterades H&D Wireless AB på Nasdaq First North. 


Om H&D Wireless

Webbplats
investor.hd-wireless.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från H&D Wireless via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn HDW-B ISIN-kod SE0009889405 Certified Adviser Aqurat Fondkommission

IR-Kontakt

Pär Bergsten VD