REG

H & D Wireless AB blir medlem i Omlox, standarden för positionering i Industri 4.0

Stockholm, 25 november 2020 - H&D Wireless AB har gått med som medlem i PI Sweden (se.profibus.com) och är den första i Sverige att stödja Omlox (omlox.com) för att påskynda standardiseringen av positionering och digitalisering för smarta fabriker.

GEPS® (Griffin Enterprise Positioning Services) är en egenutvecklad H & D Wireless IoT molnplattform, som ger realtid positioneringstjänster med analys (RTLS och AI) och gör det möjligt för tillverkningsföretag att digitalisera, visualisera och optimera affärsprocesser i realtid. Flera GEPS pilotinstallationer har framgångsrikt varit igång sedan 2018 hos svenska stora fordons- och Industritillverkare. Genom att Omlox får ett ökande intresse hos stora europeiska industrierna som ramen för gemensamma API och standarder för positioneringsteknik i Smarta Fabriker, så ser H & D Wireless fram emot att samarbeta med hela ekosystemet och intressenter. Samabete kring utbyggnaden av inomhus och utomhus positioneringsteknik kommer att möjliggöra ökat utbud, ytterligare kostnadsbesparingar och maximera effektiviteten för industrin kunder.

På vägen mot Industri 4.0 är Omlox en öppen och driftskompatibel standard som revolutionerar användningen av realtidsplatstjänster för smarta fabriker. Resultatet är ett interoperabelt ekosystem av leverantörer och lösningar som slutligen gör industriell lokalisering mer allmänt tillgänglig. Med Omlox kan produkter från olika tillverkare nätverkas tillsammans i en kärnzon och olika lokaliseringstekniker (ex. UWB, Wi-Fi, GPS, 5G, RFID och BLE) kan enkelt kopplas samman, allt för första gången.

För ytterligare information om detta pressmeddelande vänligen kontakta:

Pär Bergsten, CEO H&D Wireless

Växel +46-8-55118460
Email: [email protected]
Web: www.hd-wireless.com

Om H&D Wireless AB

H&D Wireless är en svensk leverantör av teknologi och tjänster inom Internet of Things (IoT) och Realtidspositionering (RTLS+GPS) med molnplattformarna Griffin® samt GEPS®. H&D Wireless grundades 2009 och har levererat över 1 miljon trådlösa produkter hittills för IoT och M2M-lösningar över hela världen. Företaget utvecklar och levererar lösningar som digitaliserar och visualiserar fysiska processer och identifierar bland annat hanteringen av material, verktyg och maskiner med sin egenutvecklade lösning GEPS® (Griffin Enterprise Positioning Service). Sen halvårsskiftet 2019, ingår även MES systemet Casat i koncernen. Bland Casat kunderna kan nämnas Penta, Swegon och Parker. H&D Wireless aktie är sedan december 2017 noterat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm med Aqurat Fondkommission AB som Certified Adviser. E-post: [email protected] Tel nr: +46 (0)8- 684 05 800 Webb address: www.aqurat.se


Om H&D Wireless

Webbplats
investor.hd-wireless.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från H&D Wireless via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn HDW-B ISIN-kod SE0009889405 Certified Adviser Aqurat Fondkommission

IR-Kontakt

Pär Bergsten VD