REGMAR

Budgivaren har beslutat att inte gå vidare i processen

Nasdaq First North Growth Market-listade H&D Wireless AB har erhållit besked från budgivaren, som meddelades om den 2023-12-17 genom PM om avsiktsförklaring, "Letter-of-intrest", och rör SaaS-verksamheten, har beslutat att inte gå vidare i processen.

Finansiellt skulle affären inneburit att bolaget dels skulle få betalt för den del av verksamheten som avyttras, ca +17Msek, samt minskade löpande kostnader ca 1,5Msek/månad, vilket skulle göra att bolaget (börsbolaget) snabbt blir kassapositivt och kunna fokusera på den snabbt växande affären genom Avnet-Silica samarbetet. Efter ca 2 månaders due-dilligence så har man tyvärr beslutat att avbryta processen.

Nästa steg är nu att bolaget och styrelsen går vidare med diskussioner ett par ytterligare bolag visat intresse för olika delar av verksamheten.

Styrelsen skall utvärdera hur detta påverkar planerna framåt och återkommer med information till marknaden så snart det går.

Denna information är sådan information som H&D Wireless AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande 08.35 CET den 11 mars 2024.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Pär Bergsten,
VD och koncernchef, H&D Wireless
Växel +46-8-55118460
Email: [email protected] Web: www.hd-wireless.com

Om H&D Wireless:

H&D Wireless förbättrar fysiska affärsprocessers effektivitet och säkerhet inom tillverkningsindustri (Industry4.0) och smarta städer med egenutvecklad teknik och tjänster. Fokussegment är industrier som verkstad och läkemedel samt Smart City, det vill säga hållbara städer. Bolaget är marknadsledande genom en egenutvecklad teknologi för radiopositionering och kombination med AI (machine learning) som används för analys av kunders processer och nyckeltal. Världsledande tjänster har byggts och marknadsförs som de molnbaserade mjukvaruplattformarna Griffin® IoT och Griffin Enterprise Positioning Services (GEPS®) samt MES-mjukvaran Casat™, samt vidare erbjuds teknologi i form av radiomoduler och konsulter inom mekanisk produktionsberedning och IoT/Wireless. H&D Wireless har sedan start 2009 utvecklat och sålt över en miljon radiomoduler som byggs in i kunders produkter och gör det möjligt att trådlöst koppla upp dessa till internet. Bland kunderna kan nämnas Volvo Cars, Volvo Penta, AstraZeneca och Parker. H&D Wireless aktie är sedan december 2017 noterat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm med Aqurat Fondkommission AB som Certified Adviser. E-post: [email protected] Tel nr: +46 (0)8- 684 05 800 Webb address: www.aqurat.se 

www.hd-wireless.com


Om H&D Wireless

Webbplats
investor.hd-wireless.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från H&D Wireless via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn HDW-B ISIN-kod SE0009889405 Certified Adviser Aqurat Fondkommission

IR-Kontakt

Pär Bergsten VD