REGMAR

Bud på del av verksamheten på 17MSEK från strategisk partner genom avsiktsförklaring

Nasdaq First North Growth Market-listade H&D Wireless AB har erhållit ett bud på del av verksamheten från en strategisk partner genom avsiktsförklaring, "Letter-of-intrest". Budet är icke bindande med ett värde på cirka 17 MSEK.

H&D Wireless har en längre tid diskuterat strategiska investeringar och samarbeten med inom IoT, IT och RTLS systemlösningar för industrin, vilket nu lett till att ett av dessa företag gett oss ett skriftligt intentionsavtal (Letter of interest). Förslaget innebär att:

  • En del av verksamheten försäljs inklusive IP, liggande orders och produkter.
  • En del av personalen kommer erbjudas att följa med för att fortsätta utveckla produkterna och affärerna.
  • Erbjudandet är icke bindande och förutsätter en due-dilligence under ca 2 månader.
  • H&D Wireless AB (publ) fortsätter sin verksamhet med resten av produkterna och stannar på börsen.

Finansiellt skulle affären innebära att bolaget dels får betalt för den del av verksamheten som avyttras (+17Msek) samt minskar löpande kostnader ca (1,5Msek/månad) vilket gör att bolaget snabbt blir kassapositivt.

Nästa steg är nu att styrelsen skall utvärdera det inkomna budet tillsammans med huvudägaren och besluta om man skall acceptera budet eller förhandla vidare. Om man accepterar budet kommer en due-dilligence att genomföras med start efter julhelgen dvs i mitten på januari och beräknas ta ca 2 månader.

Denna information är sådan information som H&D Wireless AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande 23:05 CET den 17 december 2023.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Pär Bergsten,
VD och koncernchef, H&D Wireless
Växel +46-8-55118460
Email: [email protected] Web: www.hd-wireless.com

Om H&D Wireless:

H&D Wireless förbättrar fysiska affärsprocessers effektivitet och säkerhet inom tillverkningsindustri (Industry4.0) och smarta städer med egenutvecklad teknik och tjänster. Fokussegment är industrier som verkstad och läkemedel samt Smart City, det vill säga hållbara städer. Bolaget är marknadsledande genom en egenutvecklad teknologi för radiopositionering och kombination med AI (machine learning) som används för analys av kunders processer och nyckeltal. Världsledande tjänster har byggts och marknadsförs som de molnbaserade mjukvaruplattformarna Griffin® IoT och Griffin Enterprise Positioning Services (GEPS®) samt MES-mjukvaran Casat™, samt vidare erbjuds teknologi i form av radiomoduler och konsulter inom mekanisk produktionsberedning och IoT/Wireless. H&D Wireless har sedan start 2009 utvecklat och sålt över en miljon radiomoduler som byggs in i kunders produkter och gör det möjligt att trådlöst koppla upp dessa till internet. Bland kunderna kan nämnas Volvo Cars, Volvo Penta, AstraZeneca och Parker. H&D Wireless aktie är sedan december 2017 noterat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm med Aqurat Fondkommission AB som Certified Adviser. E-post: [email protected] Tel nr: +46 (0)8- 684 05 800 Webb address: www.aqurat.se 

www.hd-wireless.com


Om H&D Wireless

Webbplats
investor.hd-wireless.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från H&D Wireless via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn HDW-B ISIN-kod SE0009889405 Certified Adviser Aqurat Fondkommission

IR-Kontakt

Pär Bergsten VD