Åkerstedts väljer H&D Wireless IoT sensor för att erbjuda service som tjänst till sina fläktkunder.

Nasdaq First North-listade H&D Wireless, och Åkerstedts har samarbetat under våren med en förstudie där H&D Wireless använt Raven IoT-sensor BOX827 för övervakning av en av de vanligaste fläktarna från Åkerstedts och kunnat visa på både uppkoppling (Connectivity) samt analys av fläktens driftstider och hälsostatus så som vibrationer och varvtal. Detta har gjorts utan elektrisk inkoppling, enbart genom att mekaniskt anbringa BOX827 till fläkten och genom att med de inbyggda sensorerna mäta dessa parametrar. Åkerstedts planerar nu en lansering på Elmiamässan i november 2019, och har därför beställt en första förserieleverans av H&D Wireless BOX827 Raven.

För Åkerstedts innebär tjänsten att de kan utöka sitt erbjudande till kunderna, genom att nu också kunna tillhandahålla information om fläkten mår bra eller om den snart kommer att behöva service.

"Detta IoT projekt är mycket intressant för oss i vår strävan att digitalisera våra industrifläktar och att utöver våra produkter bredda vårt tjänsteerbjudande. Vi är glada att samarbeta med H&D Wireless som är väldigt lösningsorienterade och kan stödja oss på vår digitaliseringsresa",  säger Jesper Åkerstedts, VD Åkerstedts AB

"Med Raven IoT-sensor så kommer många bolag som idag tillverkar och levererar mekanisk utrustning med motorer till kritiska processer hos sina kunder, nu också kunna erbjuda att övervaka dessa för att tillföra ett större värde till sina kunder. Framförallt kommer man kunna matcha serviceintervallen med det faktiska behovet vilket minskar kostnaden och säkrar driften " säger H&D Wireless VD, Pär Bergsten.

Raven IoT-sensor Box827 är en sensorbox som enkelt kan appliceras på maskiner eller verktyg för övervakning av dess hälsa, drifttid, tid till nästa service och har en molnanalys för prediktivt underhåll. Boxen kräver ingen infrastruktur så som WiFi eftersom den använder den nya Maskin-Maskin standarden CatM och NB1 som går över mobilnätet genom tex operatörer som Telia och Telenor. Den erbjuds tillsammans med Griffin® IoT Cloud för fjärranalys eller till GEPS® där även positionering av t.ex. verktyg på byggarbetsplatser kan erhållas, alternativt kan den kopplas till annan standard molnlösning som kunden väljer, MS Azure, AWS och Google.  

För att få veta mer om Raven IoT-sensor Box827, kontakta  [email protected]

2019-08-05

För ytterligare information vänligen kontakta:
Frida Nordeman,
IR & PR Communications Manager
Växel +46-8-55118460
Email: [email protected]
Web: www.hd-wireless.com

Om H&D Wireless:
H&D Wireless är en svensk leverantör av teknologi och tjänster inom Internet of Things (IoT) och Realtidspositionering (RTLS+GPS) med molnplattformarna Griffin® samt GEPS®. H&D Wireless grundades 2009 med över 1 miljon trådlösa produkter levererade hittills för IoT och M2M-lösningar över hela världen. Företaget utvecklar och levererar lösningar som digitaliserar och visualiserar fysiska processer och identifierar bland annat hanteringen av material, verktyg och maskiner med sin egenutvecklade lösning GEPS® (Griffin Enterprise Positioning Service). H&D Wireless aktie är sedan december 2017 noterat på Nasdaq First North i Stockholm med FNCA Sweden AB som Certified. E-post [email protected] Tel nr: +46 (0)8-528 00 399 Webb address: www.fnca.se.

Om Åkerstedts:
Åkerstedts Verkstad grundades 1972 och är en stor aktör på området industrifläktar. Bolaget utvecklar, tillverkar och säljer fläktar för ventilation och industriell ventilation med kunder som exempelvis Caverion, Swegon, Absolent, Tornum och Camfil. Sedan 2015 har investeringar gjorts i automation och lean/5S-metoden vilket har förbättrat lönsamheten i företaget. 2018 växte bolaget med över 30 procent, jämfört med samma period föregående år, till 30 miljoner kronor. Verksamheten drivs idag av andra och tredje generationen i familjen Åkerstedt i egna lokaler. Basen är Kvänum som är en tätort i Vara kommun i Västra Götalands län. Orten är belägen på Varaslätten. I januari 2019 köptes Åkerstedts upp av Seafire AB och familjen Åkerstedt fortsätter som företagsledning. Köparen Seafire är en företagsgrupp som förvärvar och utvecklar småbolag i Sverige. www.akerstedts.com


Om H&D Wireless

Webbplats
investor.hd-wireless.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från H&D Wireless via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn HDW-B ISIN-kod SE0009889405 Certified Adviser Aqurat Fondkommission

IR-Kontakt

Pär Bergsten VD