Svenska G-Loot arrangerar prestigeturneringen GRAND SLAM: PUBG Classic i Stockholm i juli 2019

- Sveriges genom tiderna största esportstävling

Det Stockholmsbaserade esportsföretaget G-Loot och deras plattform GLL har i hård global konkurrens valts ut av PUBG Corporation att arrangera nya PUBG Classics, som är en majorturnering i PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG), ett av världens mest spelade spel. Turneringen, som väntas följas av upp till 50 miljoner tittare i hela världen, avslutas med en final som avgörs i Stockholm mellan den 19 och 21 juli 2019. 

"Arrangemanget av GLL GRAND SLAM: PUBG Classics är en milstolpe för G-Loot som företag och en stor succé för GLL. Alla ska känna sig välkomna till vårt arrangemang. Vem som helst ska var som helst i världen kunna spela och tävla om pengar i ett spel som de redan spelar och älskar. Och PUBG är ett av de största spelen i världen", säger Patrik Nybladh, vd för G-Loot.

GLL är en av de största plattformarna och arrangörer av världens populäraste spelgenre, Battle Royale. Med majorturneringen GLL GRAND SLAM PUBG Classics kommer plattformen att arrangera den största turneringen i PUBG där 16 topplag från Nordamerika, Europa, Oceanien och Latinamerika kommer att delta.  GLL är en av de största plattformarna och turneringsarrangörerna för Battle Royale-spel.

"När vi startade varumärket GLL för drygt ett år sedan var strategin klar. Vi ville skapa den största turneringen i världen med det mest spelade spelet i världen - PlayerUnknown's Battlegrounds. Vi är nu oerhört stolta över att tillkännage nyheten om GLL GRAND SLAM: PUBG Classics. Det kommer att vara den största turneringen som vi hittills har arrangerat och det är med stor glädje som vi välkomnar all fans i världen att följa turneringen på plats i Stockholm eller online", säger Simon Sundén, vice vd och chef för esport och GLL på G-Loot.

GLL är ett varumärke som har byggts upp av G-Loot specifikt för Battle Royale-spel, en genre som skapades av irländaren Brendan "PlayerUnknown" Greene och som har gett upphov till enorma succéer som PUBG, Fortnite och Apex Legends.

"Med bland annat GLL Seasons 2018 har G-Loot visat att man är en av de allra mest innovativa turneringsarrangörerna och vi är stolta över att ha dem som en av våra Premier partners som arrangerar en PUBG Classic under 2019.", säger Jake Sin, Global Esports Manager för PUBG Corporation.

Premier-partnerskapet med PUBG Corporation markerar kontinuiteten i det samarbete som etablerades med PUBG Corporation för ett år sedan i samband med GLL Seasons. GLL har sedan dess utvecklats till en plattform med en rad olika spel och turneringar som är öppna för alla att delta i - allt från roliga Nations Royale och lättsamma Wingman, till Queue & Play och Premiere Seasons för professionella spelare.

PlayerUnknown's Battlegrounds är en av världens största speltitlar med över 400 miljoner nedladdningar runtom på olika plattformar. PUBG har vunnit åtskilliga utmärkelser, inklusive "Game of the Year", och har slagit rekord både vad gäller dagliga aktiva användare, liksom största antal samtidiga spelare på Steam. PUBG finns tillgängligt på PC, Xbox, Playstation 4 och på mobil. Mobilversionen av PUBG är det största mobilspelet i världen med över 30 miljoner dagliga aktiva användare (december 2018).

GLL GRAND SLAM kommer att arrangeras på Stockholmsmässan och biljettförsäljningen inleds 14 mars. För mer information om biljetter och schema, besök www.grandslam.gg.

14 mars 2019

För ytterligare frågor, vänligen kontakta:

Patrik Nybladh, vd G-Loot.
[email protected] 
+46 739 63 21 75

Simon Sundén, chef för e-sport och GLL på G-Loot.
[email protected] 
+46 70 267 14 99

Om G-Loot
G-Loot är en unik spelare-till- spelare e-sportsplattform som gör det möjligt för gamers att tävla mot vänner och andra motståndare och vinna riktiga pengar i spel de redan spelar och älskar. G-Loot grundades 2013 av Patrik Nybladh och har haft sin unika plattform på marknaden sedan hösten 2015. G-Loot har idag 35 anställda och i styrelsen sitter bland andra Johan Persson, medgrundare av MAG Interactive och Håkan Jerner, f.d. Nordenchef på Unibet.


Om G-Loot

G-Loot grundades 2015 i Stockholm av spelentusiaster som försökte demokratisera och skapa en mer inkluderande esport-scen. Förutom G-Loots PC-app driver företaget också GLL som organiserar online- och offline-turneringar med partners som EA, Garena, Tencent, Lenovo and PUBG Corporation.

Webbplats
stryda.gg
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från G-Loot via e-post.

Handelsinformation

Marknad Onoterat ISIN-kod SE0008128896