Stockholm blir esportshuvudstad i juli

SNART INLEDS GLL GRAND SLAM: PUBG CLASSIC

I helgen riktas världens ögon mot Stockholm då 16 av världens bästa lag i PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS (PUBG) möts i en kamp om 300 000 USD på GLL Grand Slam: PUBG Classic i Stockholm (19-21 juli). Miljontals tittare världen över kommer att heja på sina favoritesportslag när de kämpar för sin överlevnad under tre spännande dagar.

Evenemanget är en viktig milstolpe för Stockholmsbaserade esportsbolaget G-Loot, som genom sin esport-plattform GLL gör det möjligt för spelare över hela världen att delta i turneringar och tävlingar dygnet runt, sju dagar i veckan. GLL Grand Slam: PUBG Classic gör GLL till den ultimata destinationen för PUBG-fans världen över.

"GLL har visat att de är en av mest innovativa anordnarna av PUBG turneringar i världen. Vi är jätteglada att ha de som utvald samarbetspartner för PUBG Classic och ser fram emot att jobba tillsammans som värdar för ett PUBG event i världsklass", säger Jake Sin, Director of Central Esports för PUBG Corporation.

"Vi är så angelägna att kicka igång en av sommarens största esport-evenemang!" säger Patrik Nybladh, VD för G-Loot. "PUBG Corporation, ledande professionella esport lag, GLL spelare, talanger, streamers, fans och partners kommer samman för att leverera esport i världsklass. Jag är omåttligt stolt och så förväntansfull!"

Grand Slam kommer även att sändas på lokala språk på TV och online över hela världen. Fans kommer att kunna följa turneringen på engelska, kinesiska, ryska, spanska, portugisiska, tyska, franska, turkiska, finska, koreanska, thailändska och vietnamesiska.

Fullständig pressrelease finns bifogat.

För mer information, kontakta:

Patrik Nybladh, CEO, G-Loot
[email protected]
+46 739 63 21 75

Om GLL & G-Loot

GLL är en tävlingsplattform för esports och en turneringsarrangör som anordnar turneringar och ligor för spelet PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS (PUBG). GLL anordnade sin första turnering 2017 och har sedan dess blivit en av de mest välrenommerade turneringsarrangörerna och en av de mest tävlingsinriktade plattformarna i PUBG. 

GLL ägs av G-Loot, ett esportsbolag med huvudkontor i Stockholm. G-Loot grundades 2013 av Patrik Nybladh. G-Loot är en unik, spelare-till-spelare-plattform som har varit på marknaden sedan 2015. Idag har G-Loot över 60 anställda i Stockholm och är en av Europas snabbast växande esportsföretag och har hittills tagit in över 40 miljoner dollar i investeringar.

Om PUBG Corporation

PUBG Corporation, en medlem av KRAFTON Game Union (tidigare Bluehole Inc.), började som Bluehole Ginno Games, Inc. 2009 och bytte namn till PUBG Corporation 2017. PUBG Corporation är utgivare och utvecklare av 2017s dundersuccé battle royale videospel, PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS (PUBG), på flera plattformar. Sedan dess release har PUBG blivit världsberömd, uppnått sju Guinness världsrekord och vunnit flera spelpriser över hela världen.

Med huvudkontor i Korea, har PUBG Corporation kontor global i Nordamerika, Europa, Japan och Kina. Med målet att utveckla PUBG som en global franchise, bedriver företaget för närvarande ett antal projekt inklusive esport, produktlicensiering och mer. För mer information om PUBG, besök www.pubg.com


Om G-Loot

G-Loot grundades 2015 i Stockholm av spelentusiaster som försökte demokratisera och skapa en mer inkluderande esport-scen. Förutom G-Loots PC-app driver företaget också GLL som organiserar online- och offline-turneringar med partners som EA, Garena, Tencent, Lenovo and PUBG Corporation.

Webbplats
stryda.gg
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från G-Loot via e-post.

Handelsinformation

Marknad Onoterat ISIN-kod SE0008128896