Kallelse till extra bolagsstämma

Aktieägarna i G-Loot Global Esports ABorg.nr 556981-0517, med säte i Stockholm, kallas härmed till extra bolagsstämma onsdagen den 31 maj 2023 klockan 09:00 i bolagets lokaler på Malmskillnadsgatan 39, Stockholm.

Anmälan m.m.

Rätt att delta i bolagsstämman har den som:

  • upptagits som aktieägare i den av Euroclear Sweden AB framställda aktieboken avseende förhållandena tisdagen den 23 maj 2023, och
  • anmält sig till bolaget senast torsdagen den 25 maj 2023 genom post till G-Loot Global Esports AB, Att: Michael Hedman, Malmskillnadsgatan 39, 111 38 Stockholm eller genom e-post till [email protected].

Uppgifterna som lämnas vid anmälan kommer att databehandlas och användas endast för bolagsstämman. Se nedan för ytterligare information om behandling av personuppgifter.

Förvaltarregistrerade aktier

För att ha rätt att delta i bolagsstämman måste en aktieägare som låtit förvaltarregistrera sina aktier, förutom att anmäla sig till bolagsstämman, låta registrera aktierna i eget namn så att aktieägaren blir införd i aktieboken per tisdagen den 23 maj 2023. Sådan registrering kan vara tillfällig (s.k. rösträttsregistrering) och begärs hos förvaltaren enligt förvaltarens rutiner, i sådan tid i förväg som förvaltaren bestämmer. Rösträttsregistreringar som verkställts hos Euroclear Sweden AB senast torsdagen den 25 maj 2023 beaktas vid framställningen av aktieboken.

Ombud m.m.

Aktieägare som företräds genom ombud ska utfärda skriftlig och daterad fullmakt för ombudet eller, för det fall rätten att företräda aktieägarens aktier är uppdelad på olika personer, ombuden med angivande av antal aktier respektive ombud har rätt att företräda. Fullmakten är giltig högst ett år från utfärdandet, eller under den längre giltighetstid som anges i fullmakten, dock längst fem år från utfärdandet. Om fullmakten utfärdats av juridisk person ska bestyrkt kopia av registreringsbevis eller motsvarande för den juridiska personen, som utvisar behörighet att utfärda fullmakten, bifogas. Blankett för fullmakt finns att hämta på bolagets hemsida, investor.gloot.com, och kommer även att sändas till aktieägare som så begär och som uppger sin e-post- eller postadress.

Förslag till dagordning

  1. Val av ordförande vid stämman.
  2. Val av en eller två justeringspersoner.
  3. Upprättande och godkännande av röstlängd.
  4. Godkännande av dagordning.
  5. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad.
  6. Beslut om ändring av bolagsordningen.
  7. Beslut om godkännande av omstrukturering av koncernen och försäljning av koncernens verksamhet och/eller en investering i bolaget.
  8. Fastställandet av antalet styrelseledamöter.

BESLUTSFÖRSLAG

Val av ordförande vid stämman (ärende 1)

Styrelsen föreslår att Jonas Eriksson ska utses till ordförande vid bolagsstämman.

Beslut om ändring av bolagsordning (ärende 6)

Styrelsen föreslår att bolagets bolagsordning ändras enligt följande. Bakgrunden till förslaget är det förslag till försäljning och/eller kapitalanskaffning (och därmed sammanhängande omstrukturering) som återges under ärende 7 nedan.

  1. Det föreslås att bolagsordningen verksamhetsföremål ändras genom att endast hänvisa till att äga och förvalta egendom samt andelar i dotterbolag varigenom Bolaget avses bli ett renodlat s.k. holdingbolag. Bolagsordningens § 3 får därmed följande lydelse:

"Bolaget ska äga och förvalta fast och lös egendom samt äga och förvalta andelar i dotter- och intressebolag även som bedriva därmed jämförlig verksamhet."

  1. Det föreslås även att styrelsen eller den styrelsen utser bemyndigas att vidta de mindre justeringar i detta beslut som kan komma att vara nödvändiga i samband med registreringen hos Bolagsverket.

Aktieägare representerande ca 38 procent av antalet aktier och röster i bolaget har förklarat sig biträda förslaget.

Beslut om godkännande av omstrukturering av koncernen och försäljning av koncernens verksamhet och/eller en investering i bolaget (ärende 7)

Styrelsen föreslår att bolagsstämman ska godkänna en omstrukturering av koncernen och försäljning av koncernens verksamhet och/eller en investering i bolaget, samt ge styrelsen följande mandat. Styrelsen ges i uppdrag och befullmäktigas att:

  1. Förbereda och vid behov genomföra en omstrukturering av koncernen, så att verksamheten i sin helhet kan avyttras genom att bolaget säljer aktier i dotterbolag; samt
  2. förhandla om en försäljning av koncernens verksamhet och/eller investering med en eller flera köpare och/eller investerare; samt
  3. ingå avtal om försäljning av koncernens verksamhet och/eller investering för bolagets räkning på marknadsmässiga villkor.

Styrelsens uppdrag och fullmakt enligt ovan innefattar rätten att anlita rådgivare (inklusive villkoren för deras anlitande) enligt vad styrelsen finner ändamålsenligt. En avyttring kan ske genom att bolaget säljer aktier i dotterbolag och styrelsen kan inom ramen för stämmans mandat ingå sådant avtal utan ytterligare rapportering till eller beslut från bolagets ägare.

Aktieägare representerande ca 38 procent av antalet aktier och röster i bolaget har förklarat sig biträda förslaget.

Fastställande av antalet styrelseledamöter (ärende 8)

Johan Persson har meddelat sin avgång från styrelsen.

För tiden intill slutet av nästa årsstämma föreslår aktieägare representerande ca 38 procent av antalet aktier och röster i bolaget att antalet styrelseledamöter ska vara tre.

Majoritetsregler

För giltigt beslut enligt punkten 6 krävs att detta har biträtts av aktieägare med minst två tredjedelar av såväl de avgivna rösterna som de aktier som är företrädda vid stämman.

Övrigt

Fullständiga förslag till beslut och övriga handlingar som ska finnas tillgängliga enligt aktiebolagslagen, inklusive den föreslagna bolagsordningen i sin helhet, hålls tillgängliga senast tre veckor före bolagsstämman. Samtliga handlingar enligt ovan hålls tillgängliga hos bolagets huvudkontor och sänds till de aktieägare som begär det och uppger sin e-post- eller postadress. Aktieägarna erinras om sin rätt att begära upplysningar enligt 7 kap. 32 § aktiebolagslagen.

Behandling av personuppgifter

För information om hur dina personuppgifter behandlas hänvisas till den integritetspolicy som finns tillgänglig på Euroclears hemsida, https://www.euroclear.com/dam/ESw/Legal/Integritetspolicy-bolagsstammor-svenska.pdf.

___________________

Stockholm i maj 2023

G-Loot Global Esports AB

Styrelsen


Om G-Loot

G-Loot grundades 2015 i Stockholm av spelentusiaster som försökte demokratisera och skapa en mer inkluderande esport-scen. Förutom G-Loots PC-app driver företaget också GLL som organiserar online- och offline-turneringar med partners som EA, Garena, Tencent, Lenovo and PUBG Corporation.

Webbplats
stryda.gg
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från G-Loot via e-post.

Handelsinformation

Marknad Onoterat ISIN-kod SE0008128896