G-Loot tar in 25 miljoner dollar i Europas största investering i esport

Det svenska esportsföretaget G-Loot har säkrat 25 miljoner US-dollar, cirka 230 miljoner kronor, i finansiering. Det är den enskilt största investeringen som hittills har gjorts inom esporten i Europa. Kapitalet ska gå till att öka takten i att erbjuda tävlingar med prispotter i PC och mobilspel till fler spelare runt om i världen. De stora befintliga ägarna, däribland Swedbank Robur och den nordiska kapitalförvaltaren Norron, har deltagit i den kraftigt övertecknade emissionen.

"Det känns fantastiskt bra att G-Loot nu har säkrat 25 miljoner dollar för att finansiera vår fortsatta expansion och understödja vår ambition att bli världsledande inom esport online. Såvitt jag vet är det den största investeringen inom esporten i Europa. Jag är särskilt glad över att våra stora befintliga ägare ökade sina innehav när de nu gavs möjligheten", säger Patrik Nybladh, vd och grundare av G-Loot.

Marcus Plyhr, fondförvaltare på Norron, säger i en kommentar till bolagets investering:

"Vi har följt G-Loot under en längre tid som ägare och har nu valt att öka vårt innehav i bolaget. G-Loot har en bekräftad affärsmodell via en skalbar plattform med global räckvidd. Lägg därtill ett stort driv och högt tempo och att bolaget gått från klarhet till klarhet under det senaste året. Vi är glada över att kunna stötta bolaget att nå sin vision att möjliggöra esportstävlingar med prispotter för alla spelare runt om i världen."

En annan av de stora investerarna är Swedbank Robur via fonderna Ny Teknik, Microcap och Fokus, vars fondförvaltare Henrik Carlman säger:

"Esporten är en av de snabbast växande formerna av underhållning i världen just nu. Där finns en massa möjligheter och många bolag försöker ta för sig av tillväxten, men det är bara några få som har en tydlig idé om hur man ska monetarisera den framväxande industrin. G-Loot är en av verkligt få som har en distinkt beprövad affärsmodell och en stor vision om att demokratisera esporten och att göra tävlingsspel tillgängligt för alla. Jag är väldigt stolt och begeistrad över att stödja G-Loot och dess entreprenörer med vår andra investering i bolaget. G-Loots starka tillväxt och förbättrade lönsamhet skapar en fantastisk möjlighet för våra fonder att delta i den här formen av värdeskapande."

G-Loot är världens första esportsplattform online för både mobil- och PC-spel där spelare tävlar mot varandra och vinner riktiga pengar. G-Loot demokratiserar esporten genom att låta alla spelare i världen delta i samma tävlingar i spelen de redan spelar och älskar. Bland G-Loots turneringar märks GLL, Global Loot League, en av de främsta ligorna globalt i PlayerUnknown's Battlegrounds, det mest sålda PC-spelet under 2017, (se http://www.play.gll.gg), och turneringsplattformen för bland annat mobilspelet Madskills Motorcross 2.

Största ägarna i bolaget förutom Patrik Nybladh, Swedbank Robur och Norron är Inbox Capital och Transferator Ventures.

För ytterligare frågor, vänligen kontakta:

Patrik Nybladh, vd G-Loot.
[email protected] 
+46 739 63 21 75

Om G-Loot
G-Loot är världens första esportsplattform online för både mobil och PC-spel där spelare tävlar mot varandra och vinner riktiga pengar. G-Loot demokratiserar esporten genom att låta alla spelare i världen delta i samma tävlingar i spelen de redan spelar och älskar. G-Loot grundades 2013 av Patrik Nybladh och har haft sin unika plattform på marknaden sedan hösten 2015. G-Loot har idag 40 anställda och i styrelsen sitter bland annat Johan Persson, medgrundare av MAG Interactive.


Om G-Loot

G-Loot grundades 2015 i Stockholm av spelentusiaster som försökte demokratisera och skapa en mer inkluderande esport-scen. Förutom G-Loots PC-app driver företaget också GLL som organiserar online- och offline-turneringar med partners som EA, Garena, Tencent, Lenovo and PUBG Corporation.

Webbplats
stryda.gg
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från G-Loot via e-post.

Handelsinformation

Marknad Onoterat ISIN-kod SE0008128896