G-Loot säkrar investering på en halv miljard kronor - en av världens största inom esport.

Nu gör den svenska startupen sig redo att expandera sin tjänst till fler spelplattformar och bygga ett starkt, globalt varumärke.

Svensk esport-startupen G-Loot meddelar att man framgångsrikt avslutat en finansieringsrunda på 500 Mkr (cirka 56 MUSD), vilket är en av de största kapitalresningarna inom esport globalt. Bolaget fokuserar nu på att växa spelarbasen och expandera till fler spelplattformar.

"Vi är väldigt glada över att ta nästa steg", säger G-Loots VD Patrik Nybladh. "Under de kommande månaderna kommer vi att fokusera på att öka vår spelarbas, optimera vår service och säkra G-Loot som ett starkt och pålitligt varumärke i Nordamerika och i övriga världen. Arbetet har redan börjat med att expandera till nya plattformar som för oss närmare vår målsättning; att tillhandahålla ett extra lager spänning till varje spelare och varje spel."

Spelindustrin genererar redan dubbelt så mycket intäkter som film och musik tillsammans1, och precis som det har gjorts stora framsteg inom on-demand-film samt tv- och musiktjänster, finns det nu även en växande efterfrågan på mer innehåll även för esport.

"Det finns för närvarande 2,6 miljarder aktiva spelare världen över men esport-scenen är bara tillgänglig för en bråkdel. G-Loot förändrar detta och låter användare tävla online i utmaningar och mikro-turneringar vilket skapar en mer inkluderande och tillgänglig plattform där alla kan delta", säger Nybladh. Tack vare detta har företaget sett en betydande tillväxt på sin plattform som låter användare tävla i utmaningar för prispengar.

"I framtiden vill vi att esport ska vara tillgängligt för alla spelare, i vilket spel som helst, för både PC, mobil och konsol." Med den här senaste finansieringen tar G-Loot ytterligare ett steg mot detta mål. G-Loots teknik innebär att produkten inte behöver integreras direkt med de spel som stöds och nya spel kan vara tillgängliga på plattformen bara några veckor efter att de lanserats.

Större aktieägare som stöttat denna transaktion; Swedbank Robur, Norron, CNI, Inbox Capital och Celox. Den privata placeringen leddes av Goldman Sachs och Carnegie.

Kontaktinformation

Hemsida: https://gloot.com/press-release
Presskit kan laddas ner på https://investor.gloot.com/en/newsroom

För ytterligare information, var god kontakta:

Patrik Nybladh, [email protected], +46 73 963 21 75

G-Loot grundades 2015 i Stockholm av spelentusiaster som försökte demokratisera och skapa en mer inkluderande esport-scen. Förutom G-Loots PC-app driver företaget också GLL som organiserar online- och offline-turneringar med partners som EA, Garena, Tencent, Lenovo and PUBG Corporation.

Hur G-Loot fungerar

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=PtYRHeAxiR8

G-Loots plattform låter användare tävla online i utmaningar i spel de redan äger. Medan man spelar körs G-Loots PC-app i bakgrunden. Den registrerar spelstatistik som Kills, Wins, Loss samt detaljer gällande pricksäkerhet och vilket vapen som använts. När en spelare deltar i en G-Loot-utmaning är det då denna data som avgör rankningen och utser vinnare. G-Loot-användare tävlar aldrig direkt med varandra, utan alla tävlar på lika villkor, oavsett färdighetsgrad. Spelare kan välja att tävla mot andra (antingen 1v1 eller i en öppen turnering) eller testa sig själva i olika solo-utmaningar.

G-loot tar en anmälningsavgift för varje utmaning och en procentandel av prispengarna.

 

Källor

 

1 Newzoo forecast for gaming revenue. Statista forecast for TV and global box office revenue. IFPI actual data for global digital music revenue.

Goldman Sachs International, som är auktoriserad av Prudential Regulation Authority och reglerad av Financial Conduct Authority och Prudential Regulation Authority i Storbritannien, agerar för G-Loot och ingen annan i samband med placeringen och kommer inte att vara ansvarig gentemot någon annan än G-Loot för att tillhandahålla det skydd som erbjuds klienter från Goldman Sachs International, eller för att ge råd i samband med placeringen eller något annat som hänvisas till häri.


Om G-Loot

G-Loot grundades 2015 i Stockholm av spelentusiaster som försökte demokratisera och skapa en mer inkluderande esport-scen. Förutom G-Loots PC-app driver företaget också GLL som organiserar online- och offline-turneringar med partners som EA, Garena, Tencent, Lenovo and PUBG Corporation.

Webbplats
stryda.gg
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från G-Loot via e-post.

Handelsinformation

Marknad Onoterat ISIN-kod SE0008128896