Ferroamp och Stena Recycling ingår nytt samarbete

Ferroamp Elektronik AB och Stena Recycling AB, i form av BatteryLoop AB, har ingått ett samarbetsavtal.

Målet med samarbetet är att utveckla tekniken och marknaden för energilagerlösningar, baserade på Ferroamps EnergyHub plattform och BatteryLoops nätverk inom fastigheter och fordonsbranchen. I samband med ingåendet av samarbetsavtalet köper Stena, via Stena Adactum AB, Ferroamps aktier i Batteryloop AB.

Rasmus Bergström, Executive Director Product Development Stena Recycling Group: "Vi ser att marknaden för energilager kommer att växa framgent. Med Ferroamps tekniska kunnande kan vi bygga konkurrenskraftiga lösningar där vi succesivt kan växa våra installationer efter marknadens behov."

Krister Werner, VD på Ferroamp: "Vi är glada över att Stena Recycling väljer Ferroamp som partner för sin satsning på energilager i fastigheter. Vi tror också att vi skapar en stark kombination med Stena Recyclings kunnande inom batteriåtervinning och fastigheter parat med Ferroamps spjutspetsteknik för styrning av energiautomation inom fastigheter.
Med Stenas övertagande av ägandet i BatteryLoop får vi ett tydligare samarbete där Ferroamp fokuserar på plattformen för effekt- och energioptimering och Stena/BatteryLoop fokuserar på expandera marknaden med energilager med både nya och begagnade batterier."

Kontakt:

Kerstin Wähl, CFO och IR Ferroamp Elektronik AB, telefon 070-657 35 10.

För mer information, vänligen besök: www.ferroamp.com och www.batteryloop.com

Om Ferroamp Elektronik
Ferroamp Elektronik AB (publ), grundat 2010, är ett snabbväxande företag inom clean-tech som erbjuder avancerade energi- och effektoptimeringslösningar för fastigheter. Ferroamp har en skalbar plattform som erbjuder möjlighet att kombinera patenterad teknologi i en egenutvecklad EnergyHub med alternativa energikällor och energilager. I en unik lösning kan också flera byggnader kopplas ihop i ett microgrid - Powershare. Kunder är idag framförallt fastighetsbolag, energikonsulter och elkraftbolag. Ferroamp har erhållit flera framstående internationella miljöpriser. Huvudkontoret ligger i Spånga utanför Stockholm.

Ferroamps aktie (FERRO) handlas på Nasdaq First North Growth Market med G&W Fondkommission som Certified Adviser (e-post [email protected], telefon 08-503 000 50).


Om Ferroamp

Ferroamp är ett svenskt snabbväxande greentech-bolag med inriktning på energi- och effektoptimering av fastigheter. Ferroamps intelligenta mikronät kopplar ihop och styr solpaneler, elbilsladdning och batterilager så att nyttan för fastighetsägaren maximeras. Det skalbara systemet ger kontroll och gör det lönsamt och enkelt för företag och privatpersoner att delta i den gröna energiomställningen.

Ferroamps aktie (FERRO) handlas på Nasdaq First North Growth Market med G&W Fondkommission som Certified Advisor (e-post [email protected], telefon 08-503 000 50).

Webbplats
www.ferroamp.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Ferroamp via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn FERRO ISIN-kod SE0012229920 Certified Adviser G&W Fondkommission

IR-Kontakt

Kent Jonsson CEO [email protected] 073 810 00 01