Ferroamp lämnar in ansökan för stödtjänster i Sydsverige

Snart ska villaägare med batterier från Ferroamp kunna sälja stödtjänster även i södra Sverige. Ferroamp och mjukvaruföretaget Ntricity har skickat in en ansökan till Svenska kraftnät om förkvalificering till balansmarknaden i elområde fyra.

- Det finns ett stort intresse bland våra kunder över hela landet att vara med och stötta elnätet. Behovet av flexibilitet i elnätet kommer att öka och fastigheter med Ferroamp-system kommer därmed att ha en viktig roll att fylla, säger Kent Jonsson, vd Ferroamp.

Under våren har batteriägare med Ferroamp-system i elområde tre kunnat delta på balansmarknaden för stödtjänster genom att ansluta sig till Varberg Energis abonnemang Flex Batteri.

Systemen ingår därmed i ett av endast tre virtuella kraftverk (VPP) där villaägare kan få betalt för att bidra med batterikapacitet för att stötta elnätet vid störningar genom stödtjänsten FCR-D.

Om en störning inträffar så att det plötsligt finns för lite eller för mycket elproduktion i elnätet aktiveras de batterier som upphandlats på balansmarknaden för att laddas upp eller ladda ur. Betalningen för att man bidragit med kapacitet kommer på elräkningen.

Cirka 700 kunder i elområde tre har anmält sitt deltagande och tjänar nu pengar på att bidra med flexibilitet, samtidigt som de genom den unika tekniska lösningen kan fortsätta att använda sitt batteri för egna behov. Ersättningarna varierar men kan röra sig om flera tusenlappar i månaden till enskilda kunder.

Den ansökan om förkvalificering som nu skickats in gäller elområde fyra och intresserade kan redan nu anmäla sig till Flex Batteri för möjligheten att vara med från början.

- Jätteroligt att även våra kunder i södra Sverige kan belönas när de tillför flexibilitet i elsystemet. Med smart styrning och en bra mobilapp gör vi det enkelt för kunderna att tillföra systemnytta, säger Björn Sjöström, vd på Varberg Energi.

För ytterligare information, kontakta:

Kent Jonsson, CEO
Telefon 073-810 00 01
E-post: [email protected]

Om Ferroamp 

Ferroamp AB (publ) är ett svenskt greentech-bolag med inriktning på energi- och effektoptimering av fastigheter. Ferroamps intelligenta mikronät kopplar ihop och styr solpaneler, elbilsladdning och batterilager så att nyttan för fastighetsägaren maximeras. Det skalbara systemet ger kontroll och gör det lönsamt och enkelt för företag och privatpersoner att delta i den gröna energiomställningen.

Ferroamps aktie (FERRO) handlas på Nasdaq First North Growth Market med G&W Fondkommission som Certified Advisor (e-post [email protected], telefon 08-503 000 50).

Om Ferroamp

Ferroamp är ett svenskt snabbväxande greentech-bolag med inriktning på energi- och effektoptimering av fastigheter. Ferroamps intelligenta mikronät kopplar ihop och styr solpaneler, elbilsladdning och batterilager så att nyttan för fastighetsägaren maximeras. Det skalbara systemet ger kontroll och gör det lönsamt och enkelt för företag och privatpersoner att delta i den gröna energiomställningen.

Ferroamps aktie (FERRO) handlas på Nasdaq First North Growth Market med G&W Fondkommission som Certified Advisor (e-post [email protected], telefon 08-503 000 50).

Webbplats
www.ferroamp.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Ferroamp via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn FERRO ISIN-kod SE0012229920 Certified Adviser G&W Fondkommission

IR-Kontakt

Kent Jonsson CEO [email protected] 073 810 00 01