Ferroamp inleder samarbete med Ahlsell

Ferroamp har ingått ett samarbetsavtal med Ahlsell, Nordens ledande distributör av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för installatörer, byggbolag, fastighetsskötare, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor.

Med Ahlsells mångåriga erfarenhet inom el- och energimarknaden, och fokus mot sol, ladd och energilager stärker det nu ingångna samarbetet Ferroamps erbjudande till kunderna och möjlighet att nå marknaden för att möta en ökande efterfrågan. Samtidigt breddar och kompletterar Ferroamps lösningar Ahlsells nuvarande utbud av elinstallationsutrustning och laddboxar.

Ahlsell har 130 butiker på den svenska marknaden och har en bred kundkrets av installatörsfirmor och elektriker. Ahlsell är sedan många år marknadsledande på elinstallationsutrustning och material för elektriker och installatörer på den svenska marknaden och är idag också ledande inom laddinfrastruktur för elbilar.

- Vi är mycket nöjda med att få Ahlsell som samarbetspartner. Det ger oss stora möjligheter att på både kort och lång sikt bredda vårt distributionsnätverk och hastigheten i att nå ut på den snabbt växande marknaden. Vår teknik bidrar till den pågående energiomställningen mot en ökad elektrifiering. Tillsammans med Ahlsells mångåriga erfarenhet och kunskap inom hållbara elinstallationer ser vi att samarbetet kommer att gynna bägge parter, säger Krister Werner, vd på Ferroamp.

Med Ferroamps patenterade systemlösningar ges fastighetsägare möjlighet att kontrollera sin nätanslutning för att styra, allokera och producera energi samt hantera effektuttag bland annat genom fasbalansering. I större fastigheter, där effektbrist kan bromsa utbyggnad av exempelvis elbilsladdning, kan EnergyHub-systemet tillsammans med solceller och batterilager vara lösningen.

- Samarbetsavtalet med Ferroamp stärker vårt befintliga erbjudande till kunderna inom sol, ladd och energilager med smart styr- och optimeringsteknik. Genom att komplettera med Ferroamps teknik ger vi våra kunder möjlighet att arbeta med nya framtidssäkra lösningar för optimering av energi och effekt i fastigheter, säger Daniel Snöman Divisionschef El på Ahlsell.

För ytterligare information, kontakta:
Krister Werner, VD, 076-535 86 64

För mer information, vänligen besök: www.ferroamp.com

Om Ferroamp Elektronik
Ferroamp Elektronik AB (publ), grundat 2010, är ett snabbväxande företag inom greentech som erbjuder avancerade energi- och effektoptimeringslösningar för fastigheter. Ferroamp har en skalbar plattform som erbjuder möjlighet att kombinera patenterad teknologi i en egenutvecklad EnergyHub med alternativa energikällor och energilager. I en unik lösning kan också flera byggnader kopplas ihop i ett microgrid - Powershare. Ferroamp har erhållit flera framstående internationella miljöpriser. Huvudkontoret ligger utanför Stockholm.

Ferroamps aktie (FERRO) handlas på Nasdaq First North Growth Market med G&W Fondkommission som Certified Advisor (e-post [email protected], telefon 08-503 000 50).


Om Ferroamp

Ferroamp är ett svenskt snabbväxande greentech-bolag med inriktning på energi- och effektoptimering av fastigheter. Ferroamps intelligenta mikronät kopplar ihop och styr solpaneler, elbilsladdning och batterilager så att nyttan för fastighetsägaren maximeras. Det skalbara systemet ger kontroll och gör det lönsamt och enkelt för företag och privatpersoner att delta i den gröna energiomställningen.

Ferroamps aktie (FERRO) handlas på Nasdaq First North Growth Market med G&W Fondkommission som Certified Advisor (e-post [email protected], telefon 08-503 000 50).

Webbplats
www.ferroamp.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Ferroamp via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn FERRO ISIN-kod SE0012229920 Certified Adviser G&W Fondkommission

IR-Kontakt

Kent Jonsson CEO [email protected] 073 810 00 01