Ferroamp expanderar - tecknar tillverkningsavtal med Kitron

Ferroamp ökar nu produktionstakten ytterligare och har tecknat ett ramavtal med den norska elektroniktillverkaren Kitron om volymproduktion av EnergyHub-systemet för villor. Avtalet är också ett steg på vägen mot kommande internationella lansering.

- Ferroamp fortsätter att expandera verksamheten genom samarbeten med strategiska partners. Vi är mycket glada över att ha tecknat avtal med Kitron som är en ledande aktör inom elektronik, och som har kapacitet att producera stora volymer EnergyHub-system till våra villakunder, säger Krister Werner, vd på Ferroamp.

Ferroamp är ett svenskt greentech bolag med inriktning på energi- och effektoptimering av fastigheter. Genom samarbetet med Kitron tredubblar företaget tillverkningen av EnergyHub Wall 14. 

Med den patenterade likströmstekniken blir EnergyHub hjärnan i fastighetens elsystem och kan styra elanvändningen så att fastighetsägaren får ut mer av sina solceller och dessutom kan integrera elbilsladdning och energilager. Systemet finns för både kommersiella fastigheter och flerfamiljshus men EnergyHub Wall 14 är särskilt anpassad till villasystem.

Under första halvåret 2022 ökade Ferroamp sin försäljning med 60 procent och befinner sig nu i en snabb tillväxtfas och så sent som förra veckan presenterade bolaget ett utökat samarbete med tillverkaren NOTE. Genom avtalet med Kitron förbereder sig Ferroamp också för att skala upp inför en kommande lansering utomlands. Kitrons tillverkning av EnergyHub kommer att ske i Polen och beräknas komma i gång inom några veckor. 

- Vi är väldigt glada över att Ferroamp har valt Kitron som tillverkningspartner för att möjliggöra sin starka tillväxtresa. Kitron har sedan några år tillbaka satsat hårt på att möta de kraftigt ökande behoven på marknaden inom elektrifiering och vi ser att vi idag är väl positionerade för att möta den efterfrågan. Att få skriva ett långsiktigt partnerskapsavtal med Ferroamp, som en marknadsledare inom integration av lokala elnät, känns både spännande och hedrande, säger Kristoffer Asklöv, COO på Kitron.

Kitron är en av Skandinaviens ledande kontraktstillverkare för produktion av elektronik och tillhörande tjänster för sektorerna Connectivity, Electrification, Industry, Medical devices och Defence/Aerospace. Gruppen har verksamhet i Norge, Sverige, Danmark, Litauen, Tyskland, Polen, Tjeckien, Kina och USA. Inkluderat förvärvet av BB Electronics i januari 2022 har Kitron ca 2 800 anställda och proformaintäkter på cirka NOK 5 miljarder i 2021.

Stockholm, 30 september 2022

För ytterligare information, kontakta:
Krister Werner, VD, 076-535 86 64

För mer information, vänligen besök: www.ferroamp.com

Om Ferroamp
Ferroamp är ett svenskt snabbväxande greentech-bolag med inriktning på energi- och effektoptimering av fastigheter. Ferroamps EnergyHub är en egentutvecklad och patenterad smart växelriktare som utgör hjärnan i ett intelligent elsystem, där nyttan av solpaneler, elbilsladdning och batterilager batterilagring kan maximeras. Det skalbara systemet ger kontroll och gör det lönsamt och enkelt för företag och privatpersoner att delta i den gröna energiomställningen.

Ferroamps aktie (FERRO) handlas på Nasdaq First North Growth Market med G&W Fondkommission som Certified Advisor (e-post [email protected], telefon 08-503 000 50).


Om Ferroamp

Ferroamp är ett svenskt snabbväxande greentech-bolag med inriktning på energi- och effektoptimering av fastigheter. Ferroamps intelligenta mikronät kopplar ihop och styr solpaneler, elbilsladdning och batterilager så att nyttan för fastighetsägaren maximeras. Det skalbara systemet ger kontroll och gör det lönsamt och enkelt för företag och privatpersoner att delta i den gröna energiomställningen.

Ferroamps aktie (FERRO) handlas på Nasdaq First North Growth Market med G&W Fondkommission som Certified Advisor (e-post [email protected], telefon 08-503 000 50).

Webbplats
www.ferroamp.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Ferroamp via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn FERRO ISIN-kod SE0012229920 Certified Adviser G&W Fondkommission

IR-Kontakt

Kent Jonsson CEO [email protected] 073 810 00 01