Ferroamps stödtjänstlösning godkänns för grönt avdrag

Ferroamps lösning för att sälja stödtjänster godkänns för grönt avdrag enligt det nya ställningstagande som Skatteverket publicerade under torsdagen. Ferroamps lösning möjliggör deltagande på stödtjänstmarknaden alla timmar om dygnet året runt.

Skatteverket ändrade i början av året sin tolkning av reglerna för att få del av skattereduktionen för grön teknik vid köp av batterier. Enligt den nya tolkningen berättigade inte köp av batterier som används för att bidra med stödtjänster till elnätet till skattereduktionen. Efter beslut i Skatterättsnämnden ändrar Skatteverket nu sitt ställningstagande igen.

Det ligger fast att "batterierna helt eller delvis" ska används för att lagra egenproducerad el men det nya är att det nu är möjligt att till viss del även använda batteriet till att stödtjänster eller elprisarbitrage utan att rätten till skattereduktion påverkas.

Ferroamps unika lösning innebär att man kan delta på stödtjänstmarknaden samtidigt som man använder det för att maximera egenkonsumtionen av solel i den egna fastigheten.

För de som köpt ett batteri till sitt Ferroamp-system under våren och nekats grönt avdrag finns nu också chansen att begära omprövning hos Skatteverket.

- Det är mycket positivt att Skatteverket ändrat sitt ställningstagande så att våra kunder kan använda Ferroamp-systemets fulla potential utan att riskera att gå miste om skattereduktionen. Det är också till stor nytta för elnätet eftersom det bidrar till flexibilitet och integreringen av mer solel, säger Kent Jonsson, vd, Ferroamp.

Skattereduktionen för grön teknik, eller det gröna avdraget som det också kallas, uppgår till 50 procent av kostnaden för arbete och material vid installation av batteri för lagring av solel. 

Presskontakt

Peter Söderberg
Communications Manager

[email protected]
+46 79 585 82 58

Om Ferroamp 

Ferroamp AB (publ) är ett svenskt snabbväxande greentech-bolag med inriktning på energi- och effektoptimering av fastigheter. Ferroamps intelligenta mikronät kopplar ihop och styr solpaneler, elbilsladdning och batterilager så att nyttan för fastighetsägaren maximeras. Det skalbara systemet ger kontroll och gör det lönsamt och enkelt för företag och privatpersoner att delta i den gröna energiomställningen.

Ferroamps aktie (FERRO) handlas på Nasdaq First North Growth Market med G&W Fondkommission som Certified Advisor (e-post [email protected], telefon 08-503 000 50).

Om Ferroamp

Ferroamp är ett svenskt snabbväxande greentech-bolag med inriktning på energi- och effektoptimering av fastigheter. Ferroamps intelligenta mikronät kopplar ihop och styr solpaneler, elbilsladdning och batterilager så att nyttan för fastighetsägaren maximeras. Det skalbara systemet ger kontroll och gör det lönsamt och enkelt för företag och privatpersoner att delta i den gröna energiomställningen.

Ferroamps aktie (FERRO) handlas på Nasdaq First North Growth Market med G&W Fondkommission som Certified Advisor (e-post [email protected], telefon 08-503 000 50).

Webbplats
www.ferroamp.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Ferroamp via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn FERRO ISIN-kod SE0012229920 Certified Adviser G&W Fondkommission

IR-Kontakt

Kent Jonsson CEO [email protected] 073 810 00 01