Ferroamp breddar sitt erbjudande inom energilagringssystem

Med en snabbt växande efterfrågan på energilager för privatpersoner och mindre flerbostadshus introducerar Ferroamp nu ett nytt skalbart batterisystem. Det nya systemet breddar Ferroamps erbjudande, möjliggör för kunderna att tjäna pengar på dagens stora prisvariationer på el samt förbereder inför en kommande expansion i Europa.

- Nu lägger vi till ytterligare en flexibel batterilösning i vårt redan tidigare breda erbjudande. Det nya modulära systemet kan enkelt anpassas efter behov och är ett konkurrenskraftigt alternativ för energilagring som optimerar utnyttjandet av fastighetens nätanslutning. Villaägare ges möjlighet att påverka sin elräkning, något som är aktuellt i dagens situation med höga elpriser, och kan även dra fördel av så kallat grönt avdrag. Vi räknar med att det nya batterierbjudandet hjälper oss att mer än dubblera omsättningen för batterisystem under 2022, vilket både tar oss mot vårt omsättningsmål och ger nya nöjda EnergyHub-kunder." säger Krister Werner, vd på Ferroamp.

Det nya skalbara batterisystemet Ferroamp Energy Storage Stack, ESS, har egenskaper som möjliggör hög flexibilitet och behovsanpassad kapacitet för energilagring. Systemet har, precis som Ferroamps övriga lösningar, en hög nivå av modularitet. Därmed kan användaren anpassa kapaciteten efter dagens behov och enkelt komplettera systemet vid framtida förändrade behov av energilagring. Unikt för Ferroamps lösning är att redan befintliga EnergyHub-system kan kombineras med det nya batterisystemet.

Ferroamps befintliga funktioner stöds i det nya systemet, till exempel möjlighet att maximera användningen av egenproducerad solel, kapa effekttoppar samt att med schemaläggning kunna köpa el till lägre pris under nattetid. Med den senaste tidens pristoppar på el ger det betydande fördelar för användaren. Kommande funktioner som spotprisstyrning och frekvensstödstjänster, där man via en aggregator bidrar till att Svenska Kraftnät kan balansera elnätet, medger en väsentlig reduktion av återbetalningstiden på batteriinvesteringen.

Leveranser av det nya batterisystemet påbörjas under andra kvartalet 2022.

För ytterligare information, kontakta:
Krister Werner, VD, 076-535 86 64

För mer information, vänligen besök: www.ferroamp.com

Om Ferroamp Elektronik
Ferroamp Elektronik AB (publ), grundat 2010, är ett snabbväxande företag inom greentech som erbjuder avancerade energi- och effektoptimeringslösningar för fastigheter. Ferroamp har en skalbar plattform som erbjuder möjlighet att kombinera patenterad teknologi i en egenutvecklad EnergyHub med alternativa energikällor och energilager. I en unik lösning kan också flera byggnader kopplas ihop i ett microgrid - Powershare. Ferroamp har erhållit flera framstående internationella miljöpriser. Huvudkontoret ligger utanför Stockholm.

Ferroamps aktie (FERRO) handlas på Nasdaq First North Growth Market med G&W Fondkommission som Certified Advisor (e-post [email protected], telefon 08-503 000 50).


Om Ferroamp

Ferroamp är ett svenskt snabbväxande greentech-bolag med inriktning på energi- och effektoptimering av fastigheter. Ferroamps intelligenta mikronät kopplar ihop och styr solpaneler, elbilsladdning och batterilager så att nyttan för fastighetsägaren maximeras. Det skalbara systemet ger kontroll och gör det lönsamt och enkelt för företag och privatpersoner att delta i den gröna energiomställningen.

Ferroamps aktie (FERRO) handlas på Nasdaq First North Growth Market med G&W Fondkommission som Certified Advisor (e-post [email protected], telefon 08-503 000 50).

Webbplats
www.ferroamp.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Ferroamp via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn FERRO ISIN-kod SE0012229920 Certified Adviser G&W Fondkommission

IR-Kontakt

Kent Jonsson CEO [email protected] 073 810 00 01