Ferroamp ansluter till Current OS Foundation

Med mer än 3 000 kommersiella DC-nätinstallationer redan i drift är Ferroamp världsledande när det gäller utbyggnad av DC-nät. Genom att gå med i Current OS Foundation kommer Ferroamp att kunna utöka ekosystemet av kompatibla produkter. Detta kommer att främja DC-teknik genom standardisering och samarbete.

Ferroamps installationer är baserade på DC-teknik (Direct Current/likström). DC-teknik används i solceller, batterier, elfordon och i Ferroamps patenterade PowerShare-teknologi. I jämförelse med AC (Alternating Current/växelström) som är den dominerande formen av eldistribution idag, ger DC-teknik fördelar som lägre förluster, bättre styrbarhet och kostnadseffektiv reservkraft.

- Vi ser ett ökande intresse från våra kunder att använda DC-teknik i sina anläggningar. Genom att utöka ekosystemet av kompatibla DC-produkter kommer våra kunder att kunna använda sina investeringar i DC-nät för ännu fler applikationer. Att gå med i Current OS Foundation är ett viktigt steg för oss att expandera detta ekosystem, utöver våra nuvarande aktiviteter inom internationell standardisering kring DC-teknik, säger Björn Jernström, CTO Ferroamp.

Current OS Foundation grundades av Schneider Electric och Eaton som en ideell, öppen, oberoende organisation för främjande av aktiva DC Microgrids baserade på Current OS-protokollet.

- Vi är mycket glada över att kunna meddela att Ferroamp har beslutat att bli en del av Current OS Foundation. Ferroamp är en svensk tillverkare av högkvalitativa DC-baserade produkter, säger Michiel Arnoldy, Current OS Foundation.

Stockholm, 2021-12-09

För ytterligare information, kontakta:
Björn Jernström, CTO, +46 709 308 982

För mer information, vänligen besök: www.ferroamp.com och currentos.foundation

Om Ferroamp Elektronik
Ferroamp Elektronik AB (publ), grundat 2010, är ett snabbväxande företag inom greentech som erbjuder avancerade energi- och effektoptimeringslösningar för fastigheter. Ferroamp har en skalbar plattform som erbjuder möjlighet att kombinera patenterad teknologi i en egenutvecklad EnergyHub med alternativa energikällor och energilager. I en unik lösning kan också flera byggnader kopplas ihop i ett microgrid - Powershare. Kunder är idag framförallt fastighetsbolag, energikonsulter och elkraftbolag. Ferroamp har erhållit flera framstående internationella miljöpriser. Huvudkontoret ligger utanför Stockholm.

Ferroamps aktie (FERRO) handlas på Nasdaq First North Growth Market med G&W Fondkommission som Certified Advisor (e-post [email protected], telefon 08-503 000 50).


Om Ferroamp

Ferroamp AB (publ), grundat 2010, är ett snabbväxande företag inom clean-tech som erbjuder avancerade energi- och effektoptimeringslösningar för fastigheter. Ferroamp har en skalbar plattform som erbjuder möjlighet att kombinera patenterad teknologi i en egenutvecklad EnergyHub med alternativa energikällor och energilager. I en unik lösning kan också flera byggnader kopplas ihop i ett microgrid - Powershare. Kunder är idag framförallt fastighetsbolag, energikonsulter och elkraftbolag. 

Webbplats
www.ferroamp.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Ferroamp via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn FERRO ISIN-kod SE0012229920 Certified Adviser G&W Fondkommission

IR-Kontakt

Fredrik Breitung CFO [email protected] 070 - 340 76 79