Ferroamp ansluter till Current OS Foundation

Med mer än 3 000 kommersiella DC-nätinstallationer redan i drift är Ferroamp världsledande när det gäller utbyggnad av DC-nät. Genom att gå med i Current OS Foundation kommer Ferroamp att kunna utöka ekosystemet av kompatibla produkter. Detta kommer att främja DC-teknik genom standardisering och samarbete.

Ferroamps installationer är baserade på DC-teknik (Direct Current/likström). DC-teknik används i solceller, batterier, elfordon och i Ferroamps patenterade PowerShare-teknologi. I jämförelse med AC (Alternating Current/växelström) som är den dominerande formen av eldistribution idag, ger DC-teknik fördelar som lägre förluster, bättre styrbarhet och kostnadseffektiv reservkraft.

- Vi ser ett ökande intresse från våra kunder att använda DC-teknik i sina anläggningar. Genom att utöka ekosystemet av kompatibla DC-produkter kommer våra kunder att kunna använda sina investeringar i DC-nät för ännu fler applikationer. Att gå med i Current OS Foundation är ett viktigt steg för oss att expandera detta ekosystem, utöver våra nuvarande aktiviteter inom internationell standardisering kring DC-teknik, säger Björn Jernström, CTO Ferroamp.

Current OS Foundation grundades av Schneider Electric och Eaton som en ideell, öppen, oberoende organisation för främjande av aktiva DC Microgrids baserade på Current OS-protokollet.

- Vi är mycket glada över att kunna meddela att Ferroamp har beslutat att bli en del av Current OS Foundation. Ferroamp är en svensk tillverkare av högkvalitativa DC-baserade produkter, säger Michiel Arnoldy, Current OS Foundation.

Stockholm, 2021-12-09

För ytterligare information, kontakta:
Björn Jernström, CTO, +46 709 308 982

För mer information, vänligen besök: www.ferroamp.com och currentos.foundation

Om Ferroamp Elektronik
Ferroamp Elektronik AB (publ), grundat 2010, är ett snabbväxande företag inom greentech som erbjuder avancerade energi- och effektoptimeringslösningar för fastigheter. Ferroamp har en skalbar plattform som erbjuder möjlighet att kombinera patenterad teknologi i en egenutvecklad EnergyHub med alternativa energikällor och energilager. I en unik lösning kan också flera byggnader kopplas ihop i ett microgrid - Powershare. Kunder är idag framförallt fastighetsbolag, energikonsulter och elkraftbolag. Ferroamp har erhållit flera framstående internationella miljöpriser. Huvudkontoret ligger utanför Stockholm.

Ferroamps aktie (FERRO) handlas på Nasdaq First North Growth Market med G&W Fondkommission som Certified Advisor (e-post [email protected], telefon 08-503 000 50).


Om Ferroamp

Ferroamp är ett svenskt snabbväxande greentech-bolag med inriktning på energi- och effektoptimering av fastigheter. Ferroamps intelligenta mikronät kopplar ihop och styr solpaneler, elbilsladdning och batterilager så att nyttan för fastighetsägaren maximeras. Det skalbara systemet ger kontroll och gör det lönsamt och enkelt för företag och privatpersoner att delta i den gröna energiomställningen.

Ferroamps aktie (FERRO) handlas på Nasdaq First North Growth Market med G&W Fondkommission som Certified Advisor (e-post [email protected], telefon 08-503 000 50).

Webbplats
www.ferroamp.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Ferroamp via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn FERRO ISIN-kod SE0012229920 Certified Adviser G&W Fondkommission

IR-Kontakt

Kent Jonsson CEO [email protected] 073 810 00 01