Cleantechbolaget Ferroamp lanserar ett nytt energilagerpaket för hemmabruk tillsammans med Nilar

Ferroamp Elektronik AB lanserar tillsammans med den svenska batteritillverkaren Nilar, ett nytt energilager optimerat för villamarknaden. Paketet består av Ferroamps 14 kW EnergyHub kompletterat med ett 5,76 kWh energilager från Nilar. Med ett paketpris på 32 999 kronor inklusive moms efter gällande batteribidrag* får en villaägare en lösning som utöver energilagring även kan ta emot solenergi från egna solceller och optimerar husets energianvändning. Inkluderat i paketet finns också Ferroamps unika fasbalansering som möjliggör minimering av villans huvudsäkring och elnätavgift.

Marcus Wigren, VD för Nilar, i en kommentar:

- Det känns riktigt kul att vårt lyckade samarbete med Ferroamp nu vidareutvecklas med inriktning mot villamarknaden. Jag tror att Nilars koncept med unik säkerhet mot brand kombinerat med Ferroamps starka plattformskoncept är en oslagbar kombination. Att det är en helsvensk lösning gör det hela ännu starkare. Vi ser också att kombinationen Ferroamp och Nilar är väldigt väl mottaget i Holland, även där finns en stor potential för detta nya mindre energilager för hemmabruk.

Olof Heyman, VD för Ferroamp, i en kommentar:

- Med närmare 3 000 nya elbilar i Sverige varje månad finns det ett stort behov av kraftfull effektoptimering även för villor. Med vårt samarbete med Nilar får vi en väldigt kostnadseffektiv lösning för villan, som med bibehållen huvudsäkring, kan tredubbla laddningshastigheten för elbilen. Att man sedan får del av sin solcellsinstallation på köpet gör det till ett riktigt attraktivt erbjudande. Jag tror att detta paket kan bli ett genombrott för batterilager i större omfattning i svenska hem. Se vidare www.ferroamp.com

Nilar startades år 2001 som ett forskningsprojekt av ledande experter från batteriindustrin. Företaget producerar sedan 2015 bipolära Hydrid batterier (NiMH) i Gävle till energilager för kommersiella fastigheter, privata hushåll, fabriker och inom smarta elnät. Nilar Hydrid® energilager kännetecknas av att vara robusta, säkra och hållbara till en låg totalkostnad. Den modulära utformningen tillåter full skalbarhet för att hantera energi och kapacitet i såväl små bostadssystem som storskaliga elanläggningar. Läs mer på: www.nilar.com

*Bidrag för energilager söks hos Länsstyrelsen och uppgår till 60% av totalkostnaden med att maximalt stödbelopp om 50 000 kronor. Priset utan bidrag är 82 498 kronor inklusive moms.

Stockholm, 2019-03-21

Kontakt:
Olof Heyman, VD, telefon 070 585 57 90, eller
Björn Jernström, CTO och grundare av Ferroamp, telefon 070 930 89 82.
Certified Adviser: G&W Fondkommission, e-post [email protected], telefon 08-503 000 50

G&W Fondkommission är utsedd att vara Certified Adviser till Ferroamp vid noteringen på First North, förutsatt godkänd ansökan.
För mer information, vänligen besök: www.ferroamp.com

Om Ferroamp Elektronik
Svenska Ferroamp Elektronik AB (publ), grundat 2010, är ett snabbväxande företag inom cleantech med 20 anställda som erbjuder avancerade energi- och effektoptimeringslösningar för fastigheter. Ferroamp har en skalbar plattform som erbjuder möjlighet att kombinera patenterad teknologi i en egenutvecklad "EnergyHub" med alternativa energikällor och energilager. I en unik lösning kan också flera byggnader kopplas ihop i ett microgrid - "Powershare". Kunder är idag framförallt fastighetsbolag/ ägare, energikonsulter och elkraftbolag. Ferroamp har erhållit ett antal framstående internationella miljöpriser. Huvudkontoret ligger i Spånga utanför Stockholm.


Om Ferroamp

Ferroamp är ett svenskt snabbväxande greentech-bolag med inriktning på energi- och effektoptimering av fastigheter. Ferroamps intelligenta mikronät kopplar ihop och styr solpaneler, elbilsladdning och batterilager så att nyttan för fastighetsägaren maximeras. Det skalbara systemet ger kontroll och gör det lönsamt och enkelt för företag och privatpersoner att delta i den gröna energiomställningen.

Ferroamps aktie (FERRO) handlas på Nasdaq First North Growth Market med G&W Fondkommission som Certified Advisor (e-post [email protected], telefon 08-503 000 50).

Webbplats
www.ferroamp.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Ferroamp via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn FERRO ISIN-kod SE0012229920 Certified Adviser G&W Fondkommission

IR-Kontakt

Kent Jonsson CEO [email protected] 073 810 00 01