REG

Valberedningen justerar förslag till styrelse inför årsstämman 2024

Valberedningens i Eniro Group AB (publ) föreslag till val av styrelse vid årsstämman 2024 tillkännagavs genom offentliggörande av kallelsen till Eniro Group AB:s årsstämma 2024.

Valberedningen har nu, då Azerion Group N. V. förvärvat en större andel aktier i bolaget, valt att justera sitt förslag till följande. Omval av Fredric Forsman, Mia Batljan, Mats Gabrielsson och Fredrik Crafoord samt att till nya ledamöter välja Joost Merks och Wim de Pundert. Vidare föreslås omval av Fredric Forsman som styrelsens ordförande.

Vidare justerar valberedningen följande föreslagna punkter.

Antal styrelseledamöter och antal revisorer

Valberedningen beslutar att föreslå årsstämman att styrelsen ska ha sex styrelseledamöter och inga suppleanter (oförändrat). 

Arvoden till styrelsen, revisorer och arbetstagarrepresentanter

Valberedningen beslutar att föreslå årsstämman följande arvoden till styrelsen:

  • totalt 1 825 000 kronor att fördelas med 600 000 kronor (oförändrat) till styrelsens ordförande samt 250 000 kr (oförändrat) till var och en av de övriga stämmovalda styrelseledamöterna ej anställda i Bolaget,
  • utöver styrelsearvodet, ingen ersättning för utskottsarbete,

 

Valberedningens övriga förslag har offentliggjorts i den fullständiga kallelsen till årsstämman i Eniro Group AB. I valberedningen ingår Cecilia Hjertzell, utsedd av SpectrumOne AB, Mats Gabrielsson, utsedd av B.O. Intressenter AB, Joakim Lindén, utsedd av Crafoord Capital Partners AB, Thomas Krishan, eget innehav och Fredric Forsman, styrelseordförande i Eniro Group AB. Cecilia Hjertzell är valberedningens ordförande. Valberedningen representerar cirka 53 % av rösterna i Eniro Group AB. Datum för årsstämman är onsdagen den 29 maj 2024.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Cecilia Hjertzell, Valberedningens ordförande, tel. +46 (0) 733 83 33 89

Eniro finns till för företag som vill nå framgång och tillväxt på sin marknad. Idag optimerar Eniro möjligheten för företag att skapa lokal närvaro, sökbarhet och marknadsföring digitalt. Detta gör Eniro till en viktig samarbetspartner för små och medelstora företag. Bolagets tydliga mål är att ge små och medelstora företag samma förutsättningar och resurser som stora företag har tillgång till. Eniro erbjuder en plattform som optimerar den lokala marknadsföringen genom intelligens, automatisering och effektivisering av kommunikationen. I det digitala landskapet samarbetar Eniro med de största mediekoncernerna i världen.

Eniro Group AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm (ENRO) och bedriver verksamhet i Sverige, Danmark, Finland och Norge. Under 2023 omsatte Eniro-koncernen cirka 960 MSEK och hade cirka 900 anställda med huvudkontor i Stockholm. I koncernen ingår även Dynava som erbjuder kundtjänst och svarsservice för större bolag i Norden samt nummerupplysningstjänster.


Om Eniro Group

Eniro Group är ett nordiskt bolag som hjälper små och medelstora företag med digital marknadsföring.

Webbplats
www.enirogroup.com
Bransch
Media

Prenumerera

Få löpande information från Eniro Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn ENRO ISIN-kod SE0011256312

IR-Kontakt

Simone Fuchs Head of Legal & Sustainability [email protected]